Seuraa Polar Electro Finland Oy

Polar M600 tukena arjessa, liikunnassa ja työelämässä

Uutinen   •   Elo 24, 2017 15:36 EEST

Polar M600 auttaa Jarkko Sipiläistä tasapainottelemaan työn, vapaa-ajan ja urheilun välillä.

Jarkko Sipiläinen työskentelee hymiöllisiä asiakaspalautepäätteitä toimittavalla HappyOrNotilla HR-liiketoiminnan vetäjänä. Intohimoisella urheilijalla on ollut nyt puolitoista vuotta käytössä Polarin M600 -urheiluälykello, josta löytyy lukuisia eri ominaisuuksia niin liikunnan kuin työelämän tueksi.

Katso Jarkon haastattelu

Urheilussa Sipiläinen käyttää kelloa treenien keston ja sykkeen seuraamisessa sekä yleisen liikuntakirjanpidon tukena. Työelämässä taas muun muassa kalenteriominaisuudet ja säätiedot ovat olleet hyödyllisiä toimintoja.

– Toimii se hyvin kellonakin – kaikki löytyy samasta paketista. Mittaan kellolla esimerkiksi treenien kestoa sekä kalorien kulutusta, uinnissa aikoinaan suomenmestaruuksiakin voittanut Sipiläinen kertoo

– Kello auttaa tasapainoilemaan urheilun, työn ja vapaa-ajan välillä. Se ohjaa aktiivisuuden ylläpitoon, ja siinä mielessä kello on ollut eräänlainen personal trainer, hän jatkaa.

Tehokas apu uinnissa

Entisenä ammattilaisuimarina Sipiläinen tietää, että esimerkiksi sykkeen mittaaminen uidessa on hankalaa erillisillä rinnalle asetettavilla sykevöillä. M600 on hylännyt ylimääräiset laitteet, ja sykkeen mittaaminen onnistuukin suoraan ranteesta.

– Sykkeen mittaaminen ranteesta on toiminut todella hyvin, olenpa ollut sitten juoksulenkillä, patikoimassa tai uimassa. Tänäkin aamuna kävin uimahallissa uintilenkillä, ja treenin jälkeen oli kiva katsoa, miten paljon oli tullut kulutusta, minkälainen suorituksen kesto oli ja millä sykerajoilla tuli uitua.

Istumahälytykset kannustavat liikkeelle

Työelämässä kellon hyöty on näkynyt istumahälytyksinä sekä kalenteri-ilmoituksina. Työssään Sipiläinen istuu runsaasti autossa ja toimistolla, ja pidemmän paikallaolon jälkeen kello muistuttaa, että nyt olisi aika lähteä liikkeelle.

– Ehkä sitä on alitajuisesti alkanut liikkua säännöllisemmin, ettei hälytyksiä tulisi, Sipiläinen naurahtaa.

– Kalenteri-ilmoituksista on taas ollut sellainen hyöty, että niiden avulla tulevat palaverit muistaa paremmin. Seuraan kellosta aika usein päivän agendaa ja sitä, minkälaisia tapaamisia on tulossa, hän jatkaa.

Tiedot aktiivisuudesta helposti talteen

Kiitosta saa myös Polar Flow -palvelu, joka kokoaa aktiivisuuden päiväkirjamaiseksi yhteenvedoksi. Palvelu toimii näppärästi niin tietokoneella kuin puhelimella.

– Sieltä voi katsoa kattavat päiväkirjat ja aktiivisuusraportit. Voin esimerkiksi seurata viikoittaisia ja kuukausittaisia tuloksia sekä sitä, miten olen kehittynyt, ja miten esimerkiksi olen aiemmin tehnyt jonkin juoksu- tai uintilenkin, Sipiläinen kertoo.

– M600 on aktivoinut arkeani, ja sen avulla pystyn mittaamaan kertyneitä askelia sekä tehtyjä harjoituksia. Olin sitten Suomessa tai ulkomailla, kello toimii ajasta ja paikasta riippumatta, hän päättää.