Ohita
Polar ja Urheilumuseo yhteistyöhön

Tiedote -

Polar ja Urheilumuseo yhteistyöhön

Polar ja Urheilumuseo aloittavat yhteistyön. Polarin ainutlaatuinen tarina ja suomalaisen liikuntateknologian kehityskulku yli 40 vuoden ajalta esitellään teknologia-aiheissa vaihtuvassa näyttelyssä, joka avautuu Urheilumuseossa tammikuussa 2022.

Uudistunut Urheilumuseo avasi ovensa vuosi sitten ja on sen myötä rikkonut kaikki aikaisemmat vierailijaennätyksensä. Useat suuren luokan yrityskumppanuudet ovat mahdollistaneet entistä moniulotteisemmat näyttelyt ja nyt yhteistyön aloittaa suomalainen puettavan urheiluteknologian ja harjoitussovellusten valmistaja Polar.

Polarilla on ollut merkittävä rooli siinä, miten kehon mittaaminen on tuotu ammattiurheiluun ja sittemmin tavallisten kuluttajien arkeen. Tarina sai alkunsa 1970-luvun puolivälissä hiihtovalmentajan ja yliopistoprofessorin kohtaamisesta hiihtoladulla Kempeleessä. Valmentaja tarvitsi ratkaisun urheilijoiden sykkeen mittaamiseen kylmissä ja haastavissa oloissa ja esitti professori Säynäjäkankaalle toiveen laitteen kehittämisestä. Tämä keskustelu johti Polarin perustamiseen vuonna 1977 ja maailman ensimmäisen kannettavan sykemittarin julkistamiseen vuonna 1978. Polarin ainutlaatuinen tarina oli alkanut.

Urheilumuseon johtaja Jukka-Pekka Vuori näkee uuden kumppanuuden historiallisesti merkittävällä tavalla:

– Polarin ja Urheilumuseon kumppanuudessa kerromme sitä upeaa tarinaa, jota Polar on tehnyt yli neljän vuosikymmenen aikana. Tuona aikana sadat miljoonat sydämien sykähdykset ovat tuottaneet iloa urheilufaneille menestyksen muodossa tai tuloksena on ollut parempaa elämää hyvinvoinnin parantumisen myötä.

Polarin toimitusjohtajan Sander Werringin mukaan yhteistyö on tilaisuus päästä kertomaan yrityksen ainutlaatuista tarinaa ja esitellä teknologian kehitystä vuosien saatossa.

– Nykypäivänä sykemittarit auttavat meitä isoissa elämänhallinnallisissa kokonaisuuksissa tuottaen helposti ymmärrettävää dataa urheilusuorituksista, aktiivisuudesta, unesta ja palautumisesta. Emme tarjoa enää pelkästään sykemittareita tai urheilukelloja, vaan kokonaisvaltaisia harjoitusratkaisuja sekä urheilusovelluksia niin yksittäisille kuluttajille, joukkueille, kouluille kuin liikuntakeskuksille. Teknologinen innovointi on DNA:ssamme ja kehitämme jatkuvasti yhä parempia ratkaisuja niin hyvinvoinnin kuin suorituskyvyn parantamiseen.

Näyttelyn sisältöä on ollut suunnittelemassa Polarin tiedejohtaja, dosentti Raija Laukkanen, joka on 28-vuotisen Polar-uransa aikana päässyt seuraamaan teknologian kehitystä ja yrityksen kasvutarinaa lähietäisyydeltä.

– Näyttelykokonaisuus avaa hyvin sitä, kuinka me olemme pystyneet laajentamaan tarjontaamme vuosien saatossa urheiluvalmennukseen kehitetystä laitteesta myös tavallisten ihmisten terveysliikuntaa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia tukeviksi vaihtoehdoiksi. Käyttäjien tarpeet ovat muuttuneet ja Polarilla on ollut tärkeä rooli tässä kehityksessä. Olemme saaneet aikaan aitoa muutosta ihmisten arkiaktiivisuudessa ja tavassa liikkua.

Urheilumuseon sekä Polarin asiakkaille ja sidosryhmille yhteistyö näyttäytyy ainutlaatuisena sisältönä digitaalisissa kanavissa ja Urheilumuseon näyttelyssä. Uuden vaihtuvan näyttelyn nimi ja konsepti julkaistaan marraskuussa 2021.

Lisätietoja:
Urheilumuseo: johtaja Jukka-Pekka Vuori, puh. 050 598 7064
Polar: tiedejohtaja Raija Laukkanen, puh. 0400 588624

Urheilumuseo on maailmalla ainutlaatuinen kokonaisuus. Tallennamme, tutkimme ja esittelemme suomalaista liikuntakulttuuria huikeista menestyshetkistä aina arkiliikunnan iloon. Uudistettu pysyvä näyttely kertoo kävijöille Suomea rakentaneita urheilun tarinoita suurten tunteiden ja uusien näkökulmien kautta. www.urheilumuseo.fi

Linkit

Aiheet

Kategoriat


Polar 

Yli neljänkymmenen vuoden ajan Polar on ollut puettavan urheiluteknologian edelläkävijä auttaen urheilijoita ja valmentajia saavuttamaan huippunsa. Polar kehitti maailman ensimmäisen kannettavan sykemittarin ja on siitä lähtien tarjonnut entistä monipuolisempia harjoitusratkaisuja huippu-urheilijoille, valmentajille ja aktiiviliikkujille. Polarin tuotteet ovat pysyneet vuosien ajan uskottuina harjoituskumppaneina tarkkuutensa, luotettavuutensa ja erinomaisen käytettävyytensä ansiosta. Yrityksen palkittu tuotevalikoima koostuu innovatiivisista puettavan urheiluteknologian ratkaisuista, jotka toimivat saumattomasti Polarin harjoitussovellusten ja pilvipalveluiden kanssa.

Polar Electro Oy:n pääkonttori sijaitsee Kempeleessä. Yritys toimii kansainvälisesti yli 80 maassa ja sen tuotteita myydään yli 35 000 myyntipisteessä maailmanlaajuisesti. Polar Electro Finland Oy, Polar Electro Oy:n tytäryhtiö, tarjoaa asiakkailleen myynnin, markkinoinnin, jakelun ja jälkimarkkinoinnin tukea Suomessa. Polar Electro Finland Oy:n pääkonttori sijaitsee Espoossa. Lue lisää www.polar.com/fi

Yhteyshenkilöt

Ville Uronen

Ville Uronen

Lehdistön yhteyshenkilö Smart Coaching Manager Tuote- ja sykeasiantuntija 040 5134670
Iia Liimatainen

Iia Liimatainen

Lehdistön yhteyshenkilö Nordic Content Specialist testilaitteet, tuotekuvat, markkinointimateriaalit +358(0)40 6885 325

Liittyvä sisältö

Polar Electro on johtava sykemittareiden ja aktiivisuustuotteiden valmistaja

Lähes viidenkymmenen vuoden ajan Polar on ollut puettavan urheiluteknologian edelläkävijä auttaen urheilijoita ja valmentajia saavuttamaan huippunsa. Polar kehitti maailman ensimmäisen kannettavan sykemittarin ja on siitä lähtien tarjonnut entistä monipuolisempia harjoitusratkaisuja huippu-urheilijoille, valmentajille ja aktiiviliikkujille. Polarin tuotteet ovat pysyneet vuosien ajan uskottuina harjoituskumppaneina tarkkuutensa, luotettavuutensa ja erinomaisen käytettävyytensä ansiosta. Yrityksen palkittu tuotevalikoima koostuu innovatiivisista puettavan urheiluteknologian ratkaisuista, jotka toimivat saumattomasti Polarin harjoitussovellusten ja pilvipalveluiden kanssa.

Polar Electro Oy:n pääkonttori sijaitsee Kempeleessä. Yritys toimii kansainvälisesti yli 80 maassa ja sen tuotteita myydään yli 35 000 myyntipisteessä maailmanlaajuisesti. Polar Electro Finland Oy, Polar Electro Oy:n tytäryhtiö, tarjoaa asiakkailleen myynnin, markkinoinnin, jakelun ja jälkimarkkinoinnin tukea Suomessa. Polar Electro Finland Oy:n pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Lue lisää www.polar.com/fi

Polar Electro Finland Oy
Bulevardi 46
00120 Helsinki
Suomi