Ohita
Polar Flow'sta näet treenituloksesi sekä aktiivisuus- ja nukkumistietosi.
Polar Flow'sta näet treenituloksesi sekä aktiivisuus- ja nukkumistietosi.

Blogikirjoitus -

Sykemittari motivaattorina

Pienet muutokset arjen rutiineihin auttavat energisen olon saavuttamisessa jo lyhyessäkin ajassa. Me Polarilla olemme kehittäneet syke- ja aktiivisuusmittareihin laadukkaita toimintoja lisäavuksi arjen tasapainon löytämiseen. Sykemittarit eivät onneksi ole enää vain urheilijoiden etuoikeus, vaan huippuunsa kehitetyt ominaisuudet toimivat erinomaisesti myös arjen seurannassa ja kannustavat terveellisiin valintoihin.

Miten sykemittari voi motivoida sinua tavoitteidesi saavuttamisessa? Nämä seitsemän ominaisuutta löytyvät jokaisesta Polar-mittarista:

Aktiivisuustavoite

Polarin mittarit asettavat henkilökohtaisiin tietoihisi perustuvan päivittäisen aktiivisuustavoitteen, jonka saavuttamiseen ne antavat konkreettisia vinkkejä. Kun mittari kertoo, että tarvitset aktiivisuustavoitteen saavuttamiseen enää 8 minuuttia hölkkää, on pienestä ulkoilusta hankala kieltäytyä. Aktiivisuustavoite perustuu henkilökohtaisten tietojen lisäksi kolmesta eri vaihtoehdosta valittavaan aktiivisuustasoon. Kun oman aktiivisuustavoitteen saavuttaminen alkaa tuntua helpolta, on panoksia helppo nostaa vaihtamalla seuraavalle tasolle.

Aktiivisuusmuistutus

Pitkäaikainen istuminen on terveydelle haitallista myös niin päivinä, kun harjoittelet ja saavutat päivittäisen aktiivisuutavoitteesi. Istuminen vaikuttaa verenkiertoon, aineenvaihduntaan, energiankulutukseen ja kehon valmiuteen harjoitella. Aktiivisuusmuistutus auttaa lisäämään aktiivisia taukoja päivittäisiin rutiineihisi kehottamalla sinua nousemaan ylös, kun olet istunut 55 minuuttia. Jos et aktivoidu viiden minuutin kuluessa, saat passiivisuusleiman. Passiivisuusleimat näkyvät Flow-sovelluksessa ja -verkkopalvelussa, jossa voit seurata päivittäin saamiesi passiivisuusleimojen määrää. Näin voit tarkistaa päivittäiset rutiinisi ja tehdä aktiivisemman elämäntavan edellyttämiä muutoksia.

Askeleet

Polar-laitteissa on kolmiulotteinen digitaalinen kiihtyvyysanturi, joka mittaa ranteesi liikkeitä. Liikkeidesi taajuus, intensiteetti ja säännöllisyys rekisteröidään ja niiden avulla arvioidaan askelten määrä. Se rekisteröi askeleita myös silloin, kun vaikkapa uit etkä siis varsinaisesti ota askeleita, mikä on täysin tarkoituksenmukaista, sillä pelkkien askeleiden sijaan on tärkeämpää tarkkailla kokonaisaktiivisuutta. Askeleet näkyvät kuitenkin kätevästi suoraan ranteesta ja niiden seuraaminen on erinomainen motivaattori; saanko tänään 1000 askelta enemmän kuin eilen?

Älykkäät kalorit

Kaikki Polarin mittarit seuraavat päivittäistä kalorienkulutusta käyttäjän henkilökohtaisiin tausta- ja aktiivisuustietoihin perustuen. Älykkäät kalorit laskevat sekä perusaineenvaihdunnasta että harjoituksista syntyneen kalorienkulutuksen. Kalorit näkyvät reaaliajassa kätevästi mittarin näytöltä ja omia ruokailuja voi helposti peilata niihin.

Unen seuranta

Kaikki Polarin laitteet seuraavat aktiivisuuden lisäksi myös unta. Uusimmissa Polar-mittareissa on entistä edistyksellisempi Sleep Plus™ -unianalyysi, joka seuraa nukkumiseen käyttämääsi aikaa ja unen laatua ja tunnistaa automaattisesti, jos unesi keskeytyy. Voit asettaa laitteeseen tavoitellun nukkumisaikasi, arvioida unesi laatua ja saada siitä palautetta. Tutkimalla nukkumistapojasi pitkällä aikavälillä saat arvokasta tietoa siitä, kuinka voisit nukkua yösi paremmin ja kuinka yöunet vaikuttavat kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi.

Sykealueet

Syketiedot kertovat fyysisestä kunnostasi ja auttavat ymmärtämään, miten kehosi reagoi harjoitteluun. Riippumatta siitä, oletko huippu-urheilija vai haluatko parantaa harjoittelemalla kuntoasi ja terveyttäsi, sykemittarin antamat ainutlaatuiset ja henkilökohtaiset tiedot auttavat sinua saamaan kaiken irti harjoittelusta sekä pysymään motivoituneena ja oikealla tiellä kohti tavoitettasi. Kun kuuntelet kehoasi sykemittarin avulla ja pidät palautumisajat ihanteellisina, kuntosi ja kestävyytesi paranevat.

Polarin mittarit asettavat sinulle maksimisykkeeseesi perustuvat sykerajat. Mikäli et tiedä omaa maksimisykettäsi, laite laskee sen yleisesti käytetyllä kaavalla 220-Ikä. Harjoituksen aikana mittarista on helppo nähdä, millä sykealueella olet ja mittarin voi halutessaan asentaa hälyttämään, kun poistut tietyltä alueelta. Sykealueiden avulla on mahdollista tehdä juuri halutunlainen treeni. Jos tavoitteenasi on esimerkiksi polttaa rasvaa, optimaalisinta on pysyä sykealueella 2. Jos puolestaan haluat parantaa aerobista kuntoasi, treeni on hyvä tehdä sykealueella 3. Treenien tekeminen sykepohjaisesti on motivoivaa, koska tiedät treenaavasi tavoitteiseesi nähden oikein ja tuloksia alkaa näkyä nopeasti.

Polar Flow -harjoituspäiväkirja

Mittareiden ja sensoreiden tukena käytettävä Polar Flow -kuntoilu- ja treenisovellus on täydellinen työkalu tavoitteiden asettamiseen, opastuksen saamiseen ja motivaation ylläpitämiseen riippumatta siitä haluatko pudottaa painoa, juosta maratonin vai parantaa omia ennätyksiäsi. Sen avulla on helppo analysoida omia treenejä ja seurata edistymistä. Voit myös halutessasi jakaa treenejä muiden kanssa, mikä motivoi varmasti yrittämään parhaansa.

Sykemittareiden, aktiivisuusmittareiden ja pyöräilytuotteiden valikoimassamme on vaihtoehtoja kaikentasoisille kuntoilijoille ja urheilijoille. Löydä juuri sinun tarpeisiisi sopiva sykemittari tsemppaamaan ranteeseen Polar-verkkokaupasta.

Aiheet

Yhteyshenkilöt

Ville Uronen

Ville Uronen

Lehdistön yhteyshenkilö Smart Coaching Manager Tuote- ja sykeasiantuntija 040 5134670
Iia Liimatainen

Iia Liimatainen

Lehdistön yhteyshenkilö Nordic Content Specialist testilaitteet, tuotekuvat, markkinointimateriaalit +358(0)40 6885 325
Pauliina Sjölund

Pauliina Sjölund

Lehdistön yhteyshenkilö Director, PR & Social Media yritysasiat, haastattelupyynnöt +358 (0)40 900 3788

Liittyvä sisältö

Polar Electro on johtava sykemittareiden ja aktiivisuustuotteiden valmistaja

Lähes viidenkymmenen vuoden ajan Polar on ollut puettavan urheiluteknologian edelläkävijä auttaen urheilijoita ja valmentajia saavuttamaan huippunsa. Polar kehitti maailman ensimmäisen kannettavan sykemittarin ja on siitä lähtien tarjonnut entistä monipuolisempia harjoitusratkaisuja huippu-urheilijoille, valmentajille ja aktiiviliikkujille. Polarin tuotteet ovat pysyneet vuosien ajan uskottuina harjoituskumppaneina tarkkuutensa, luotettavuutensa ja erinomaisen käytettävyytensä ansiosta. Yrityksen palkittu tuotevalikoima koostuu innovatiivisista puettavan urheiluteknologian ratkaisuista, jotka toimivat saumattomasti Polarin harjoitussovellusten ja pilvipalveluiden kanssa.

Polar Electro Oy:n pääkonttori sijaitsee Kempeleessä. Yritys toimii kansainvälisesti yli 80 maassa ja sen tuotteita myydään yli 35 000 myyntipisteessä maailmanlaajuisesti. Polar Electro Finland Oy, Polar Electro Oy:n tytäryhtiö, tarjoaa asiakkailleen myynnin, markkinoinnin, jakelun ja jälkimarkkinoinnin tukea Suomessa. Polar Electro Finland Oy:n pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Lue lisää www.polar.com/fi

Polar Electro Finland Oy
Bulevardi 46
00120 Helsinki
Suomi