Ohita
Polarin urheilukelloilla, joilla voi seurata unta ja leposykettä, on miljoonia käyttäjiä ympäri maailmaa.
Polarin urheilukelloilla, joilla voi seurata unta ja leposykettä, on miljoonia käyttäjiä ympäri maailmaa.

Tiedote -

Urheilukellot voivat auttaa varhaisten COVID-19 oireiden tunnistamisessa

Puettavan teknologian käyttäjät ympäri maailmaa ovat kiinnostuneita voiko heidän laitteistaan olla apua heidän terveydentilansa seuraamisessa. Polar, puettavan urheiluteknologian ja tutkimuksen edelläkävijä, kertoo asiantuntijuuteensa perustaen, kuinka urheilukellot voivat tarjota tärkeää tietoa käyttäjänsä terveydentilasta COVID-19 pandemian aikana.

Puettava teknologia, kuten urheilukellot ja fitnessmittarit, on kasvanut valtavaksi maailmanlaajuiseksi toimialaksi ja laitteiden käyttäjiä löytyy kaikista väestöryhmistä ja kuntotasoista: pelkästään Polarin laitteilla on miljoonia käyttäjiä. Polarin laitteet pystyvät mittaamaan käyttäjän fyysistä aktiivisuutta, unta sekä palautumista edistyksellisillä biosensoreilla ja analysointiteknologialla. Mittarit tarjoavat kokonaisvaltaista tietoa käyttäjän liikunta- ja unitottumuksista sekä fysiologisesta ja henkisestä stressitasosta.

“Kun ihminen sairastuu, leposyke yleensä nousee ja sykevälivaihtelu laskee. Kehon lämpötilan säätely vaikuttaa sykkeeseen ja sykevälivaihteluun, joten niistä on nähtävissä aikaisia merkkejä kuumeesta. Tämän vuoksi sairastumisen tunnistaminen varhaisessa vaiheessa voi olla mahdollista.”, Polarin tiedejohtaja, tohtori Raija Laukkanen kuvailee.

Useat Polarin urheilukellot mittaavat sykettä suoraan ranteesta automaattisesti ympäri vuorokauden. Leposykkeen on todistettu olevan hyödyllinen mittari, kun tutkitaan henkilön terveyden- ja palautumisen tilaa. Viime aikoina mediassa onkin esitetty tutkimuksia, joissa tavallisesta poikkeava leposyke on voitu yhdistää varhaisessa vaiheessa COVID-19 tartuntaan.

”Kun kaikki tekijät otetaan huomioon, sykkeenmittaaminen ja pääsy usean viikon leposykedatoihin voi auttaa terveydentilassa tapahtuvien ei-toivottujen muutosten huomaamisessa varhaisessa vaiheessa”, Saksan Würzburgin yliopiston professori, tohtori Billy Sperlich kommentoi.

Vaikka Polarin laitteet eivät ole lääketieteellisiä diagnosointityökaluja, ne tarjoavat tieteellisesti validoituja ominaisuuksia, joiden avulla on mahdollista saada tietoa käyttäjän kokonaisvaltaisesta terveydentilasta. Nightly Recharge ja ortostaattinen testi ovat miljoonien käyttäjien laitteista löytyviä ominaisuuksia, joilla voi seurata leposykettä sekä sykevälivaihtelua ja ne voivat tarjota arvokasta tietoa käyttäjän terveydentilan muutoksista. Nämä ominaisuudet mittaavat autonomisen hermoston tilaa. Autonominen hermosto säätelee kehon ”taistele-pakene”- tai ”lepää-sulattele”-reaktioita, joista on nähtävissä varhaisessa vaiheessa merkkejä elimistön sairastumisesta.

“Pelkästään viimeisen viiden vuoden aikana Polaria on siteerattu yli 5000 tieteellisessä tutkimuksessa, ja olemme enemmän kuin iloisia, jos meidän asiantuntijuudestamme on apua myös näinä vaikeina aikoina. On kuitenkin muistettava, että COVID-19 diagnosointi ja hoito tulee aina jättää lääketieteen ammattilaisille.”, Polarin toimitusjohtaja Tomi Saario sanoo.

Lue lisää Polarin teknologisista innovaatioista ja tutkimuksesta:

www.polar.com/en/science

Aiheet

Kategoriat


Polar 

Yli neljänkymmenen vuoden ajan Polar on ollut puettavan urheiluteknologian edelläkävijä auttaen urheilijoita ja valmentajia saavuttamaan huippunsa. Polar kehitti maailman ensimmäisen kannettavan sykemittarin ja on siitä lähtien tarjonnut entistä monipuolisempia harjoitusratkaisuja huippu-urheilijoille, valmentajille ja aktiiviliikkujille. Polarin tuotteet ovat pysyneet vuosien ajan uskottuina harjoituskumppaneina tarkkuutensa, luotettavuutensa ja erinomaisen käytettävyytensä ansiosta. Yrityksen palkittu tuotevalikoima koostuu innovatiivisista puettavan urheiluteknologian ratkaisuista, jotka toimivat saumattomasti Polarin harjoitussovellusten ja pilvipalveluiden kanssa.

Polar Electro Oy:n pääkonttori sijaitsee Kempeleessä. Yritys toimii kansainvälisesti yli 80 maassa ja sen tuotteita myydään yli 35 000 myyntipisteessä maailmanlaajuisesti. Polar Electro Finland Oy, Polar Electro Oy:n tytäryhtiö, tarjoaa asiakkailleen myynnin, markkinoinnin, jakelun ja jälkimarkkinoinnin tukea Suomessa. Polar Electro Finland Oy:n pääkonttori sijaitsee Espoossa. Lue lisää www.polar.com/fi

Yhteyshenkilö/-t

Ville Uronen

Ville Uronen

Lehdistön yhteyshenkilö Smart Coaching Manager Tuote- ja sykeasiantuntija 040 5134670
Iia Liimatainen

Iia Liimatainen

Lehdistön yhteyshenkilö Nordic Content Specialist testilaitteet, tuotekuvat, markkinointimateriaalit +358(0)40 6885 325
Pauliina Sjölund

Pauliina Sjölund

Lehdistön yhteyshenkilö PR & Communications Manager yritysasiat, haastattelupyynnöt +358 (0)40 900 3788

Polar Electro on johtava sykemittareiden ja aktiivisuustuotteiden valmistaja

Vuonna 1977 perustettu Polar Electro kehitti ensimmäisen langattoman sykemittarin. Siitä lähtien Polar on ollut johtava sykemittareiden ja urheiluinstrumenttien valmistaja ihmisen fysiologian ja suorituskyvyn syvällisen ymmärryksen ansiosta. Läheinen yhteistyö urheiluinstituuttien ja alan muiden toimijoiden kanssa on tehnyt yrityksestä laajasti tunnetun edelläkävijän sykemittareiden sekä sykkeeseen perustuvien harjoitteluratkaisujen parissa.

Polar Electro Oy:n pääkonttori sijaitsee Kempeleessä. Yritys toimii kansainvälisesti yli 80 maassa ja sen tuotteita myydään yli 35 000 myyntipisteessä maailmanlaajuisesti. Polar Electro Finland Oy, Polar Electro Oy:n tytäryhtiö, tarjoaa asiakkailleen myynnin, markkinoinnin, jakelun ja jälkimarkkinoinnin tukea Suomessa. Polar Electro Finland Oy:n pääkonttori sijaitsee Espoossa.

Palkitut Polar-harjoitustietokoneet ovat markkinoiden suosituimpia ympäri maailmaa. Nähdäksesi kuinka tuotteemme ja palvelumme voivat auttaa sinua saavuttamaan harjoitustavoitteesi ja kuinka voit tehdä omasta kuntoilustasi menestystarinan, lue lisää www.polar.com/fi

Polar Electro Finland Oy
Bulevardi 46
00120 Helsinki
Suomi