Ohita
Monet urheilijat uhraavat tehokkuuden intensiteetin vuoksi; seuraamalla Polarin juoksuohjelmia kehität juoksun tehokkuutta ja hapenottokykyä, mikä johtaa parempiin tuloksiin
Monet urheilijat uhraavat tehokkuuden intensiteetin vuoksi; seuraamalla Polarin juoksuohjelmia kehität juoksun tehokkuutta ja hapenottokykyä, mikä johtaa parempiin tuloksiin

Tiedote -

Polarin data paljastaa, ettei kovaa treenaaminen ole aina kannattavinta

Polar, puettavan urheilu- ja hyvinvointiteknologian johtava pioneeri 40 vuoden ajalta, julkistaa omaa maailmanlaajuista dataansa, joka koostuu 45 miljoonasta juoksukerrasta. Datasta on nähtävissä, että juoksijat, jotka seuraavat sykepohjaista harjoitusohjausta kehittyvät huomattavasti suorituksissaan. Huhtikuun 2017 ja maaliskuun 2018 välillä kerätty Polarin big data näyttää, kuinka jopa harvakseltaan juoksevat henkilöt voivat parantaa kuntoaan ja suorituksiaan huomattavasti ilman harjoituskertojen lisäämistä seuraamalla sykkeeseen perustuvaa harjoitusohjelmaa. Henkilöistä, jotka hyödynsivät harjoittelussaan Polarin juoksuohjelmia, kehittyi huomattavasti tehokkaampia juoksijoita. Heidän Juoksuindeksiarvonsa parani jopa viidellä asteella. Näin huomattava juoksun tehokkuuden ja maksimaalisen hapenottokyvyn kehittyminen parantaisi maratonaikaa alkuperäisestä 4:02 ajasta 3:40:een.

Sykepohjaisen harjoittelun hyötyjen ymmärtäminen

Polarin data osoittaa selkeän eron kahden eri juoksijaryhmän välillä; sykepohjaisen harjoittelun hyötyjen ymmärtävien juoksijoiden ja sitä vielä opettelevien.

 • Kunnianhimoiset: Kaikkein kunnianhimoisimpaan harjoittelijaryhmään kuuluu ammattijuoksijoita, jotka harjoittelevat keskimäärin 9 tuntia viikossa. Keskivertojuoksutreenin aikana he viettävät suurimman osan harjoituksesta alueella kolme (31 %) ja lähes yhtä paljon aikaa alueilla kaksi (23 %) ja neljä (25 %). Nämä urheilijat juoksevat suurimman osan harjoitusajasta alemmilla sykealueilla rakentaen kestävyyspohjaa, mikä tekee heistä tehokkaampia juoksijoita.
 • Säännölliset: Säännölliset juoksijat harjoittelevat keskimäärin neljä tuntia viikossa. He eivät juokse yhtä säännöllisesti kuin pro-tason juoksijat, mutta ymmärtävät osittain sykepohjaisen harjoittelun merkityksen. Säännölliset juoksijat juoksevat keskivertojuoksuharjoituksen aikana suurimmaksi osaksi alueilla kolme, neljä (31 %) ja kaksi (19 %).
 • Intensiiviset: Intensiiviset juoksijat harjoittelevat myös keskimäärin neljä tuntia viikossa aivan kuten säännölliset juoksijat, mutta he viettävät suurimman osan harjoituksestaan alueella neljä (37 %) ja viisi (33 %). Vauhti on keskimäärin lähes minuutin kovempi kuin säännöllisillä juoksijoilla. Vaikka intensiiviset juoksijat treenaavat yhtä paljon kuin säännölliset juoksijat, he harjoittelevat suhteettoman kovalla intensiteetillä, puuttuvalla tai heikolla aerobisella pohjakunnolla ja huonolla palautumisella. Heillä on suuri riski loukkaantua tai uupua, sillä he eivät käytä tarpeeksi aikaa peruskestävyyden rakentamiseen alemmilla sykealueilla. Ja ennen kaikkea, vaikka heidän harjoituskuormituksensa on suurempi kuin säännöllisillä juoksijoilla, he eivät ole yhtä tehokkaita juoksijoita kuin säännöllisten ryhmä.

Järkevämmin juokseminen ei aina tarkoita nopeammin tai kovemmin juoksemista

Tehdäkseen juoksun tehokkuuden ja maksimaalisen hapenottokyvyn ymmärtämisen helpommaksi Polar on kehittänyt Juoksuindeksin, joka lasketaan huomioimalla sekä syke että nopeus. Mitä korkeampi lukema on, sitä kovempaa henkilö voi juosta pienemmillä ponnistuksilla ja sitä tehokkaampaa hänen juoksunsa on. Polar käyttää Juoksuindeksi-lukemaa arvioidessaan eri matkojen lopetusaikoja. Polarin data tukee sitä, että tehokas sykepohjaisen harjoittelun hyödyntäminen johtaa parempaan juoksutehokkuuteen.

 • Kunnianhimoiset: Keskiarvoinen Juoksuindeksilukema kunnianhimoisilla juoksijoilla on 54. Kun huomioidaan kunnianhimoisten juoksijoiden korkeat harjoitusmäärät, ei tule yllätyksenä, että he saavat myös korkeimmat Juoksuindeksiarvot. Kunnianhimoisten ryhmä kuitenkin viettää huomattavasti suuremman osuuden juoksuajastaan alueilla 1, 2 ja 3 kuin säännölliset tai intensiiviset juoksijat.
 • Säännölliset: Säännöllisillä juoksijoilla keskimääräinen Juoksuindeksiarvo on 50, joka on neljä astetta parempi kuin intensiivisillä juoksijoilla. Suurin ero on siinä, että säännölliset juoksijat juoksevat huomattavasti vähemmän aikaa sykealueilla 4 ja 5 ja enemmän aikaa matalemmilla alueilla 2 ja 3.
 • Intensiiviset: Intensiivisten juoksijoiden Juoksuindeksiarvo on keskimääräisesti 46, mikä tukee havaintoa, että vaikka he treenaavat yhtä usein kuin säännölliset juoksijat, he eivät saa harjoituksistaan samoja hyötyjä kuin säännöllisten ryhmä. Vaikka he treenaavat huomattavasti kovemmalla teholla kuin säännölliset juoksijat, he alisuoriutuvat kun tarkastellaan Juoksuindeksiä ja juoksun tehokkuutta.
 • Data osoittaa, että säännölliset ja intensiiviset juoksijat harjoittelevat saman määrän, mutta saavat hyvin erilaisia tuloksia. Säännölliset juoksijat treenaavat matalammalla intensiteetillä ja hitaammalla vauhdilla, mutta heidän Juoksuindeksinsä on parempi, vaikka intensiiviset juoksijat vaikuttaisivatkin tekevän enemmän töitä. Tämä ennustaa suurta eroa näiden ryhmien välille kisapäivänä: säännölliset juoksijat pystyvät suoriutumaan kisasta paremmin ja vähemmällä vaivalla kuin intensiiviset juoksijat, koska he ovat hyödyntäneet sykealueita harjoittelussaan.

Kaikentasoiset juoksijat hyötyvät johdonmukaisesta juoksuohjelmasta

Polar-juoksuohjelma antaa käyttäjän asettaa itselleen tavoitteen, jonka pohjalta ohjelma rakentaa henkilökohtaisen ja mukautuvan harjoitusohjelman. Ohjelma sisältää sykepohjaista ohjeistusta, jonka avulla juoksija voi saavuttaa tavoitteensa. Data osoittaa, että yli puolet juoksijoista, jotka ovat harjoitelleet johdonmukaisen ohjelman avulla, ovat parantaneet Juoksuindeksinsä arvoa.

 • 5 kilometriä: Juoksijat, jotka käyttivät juoksuohjelmaa 5 kilometrin tavoitteen saavuttamiseen, paransivat omaa Juoksuindeksiään jopa 13 asteella. 35 % juoksijoista paransi Juoksuindeksiään kolmella tai useammalla asteella. Aloittelevat 5 kilometrin juoksijat, jotka paransivat Juoksuindeksiään viidellä asteella, paransivat arvioitua lopetusaikaansa kuudella minuutilla ja 20 sekunnilla.
 • 10 kilometriä: Juoksijat, jotka harjoittelivat 10 kilometrin suoritukseen, paransivat Juoksuindeksiään jopa 14 asteella. 40 % juoksijoista paransi Juoksuindeksiään kolmella tai useammalla asteella. Aloittelevat 10 kilometrin juoksijat, jotka paransivat Juoksuindeksiään viidellä asteella, paransivat arvioitua lopetusaikaansa keskimäärin kuudella minuutilla.
 • Puolimaraton: Juoksijat, jotka harjoittelivat ohjelman avulla puolimaratonille, paransivat Juoksuindeksiään jopa 12 asteella. 43 % juoksijoista paransi Juoksuindeksiään kolmella tai useammalla asteella. Aloittelevan puolimaratonin juoksijan viiden Juoksuindeksiasteen kehitys paransi arvioitua lopetusaikaa 23 minuutilla.
 • Maraton: Juoksijat, jotka harjoittelivat maratonille, paransivat Juoksuindeksiään jopa 13 asteella. 41% juoksijoista paransi Juoksuindeksiään kolmella tai useammalla asteella. Aloittelevan maratonin juoksijan viiden Juoksuindeksiasteen parannus lyhensi arvioitua lopetusaikaa 45 minuutilla.
 • Harjoittelun kesto: Juoksijat, jotka harjoittelivat juoksuohjelmien avulla 8–12 viikkoa, paransivat Juoksuindeksiään jopa 5 astetta. Yli puolet juoksijoista paransi Juoksuindeksiään vähintään 2 astetta.

– Minulle on tärkeintä, että työskentelen kisapäivästä taaksepäin, sanoo Ironman-triathlonin hallitseva maailmanmestari Tim Don.

– Jotta pystyn tekemään parhaan mahdollisen suorituksen kisapäivänä, minun on varmistettava, että kaikki mahdolliset yksityiskohdat otetaan huomioon ja suoritettava jokainen harjoitussuunnitelmaani merkattu treeni. Tämän vuoksi data, jota saan Polaristani, on äärimmäisen tärkeää; harjoittelu alueilla 1 ja 2 on aivan yhtä tärkeää kuin rankemmat treenit sykealueella 5, jotta jatkuvaa kehitystä voi tapahtua. Polar tarjoaa kokonaisvaltaisen lähestymistavan harjoitteluni tasapainottamiseen, minkä ansiosta ylikunnon tai loukkaantumisen riski pienenee, harjoittelu on johdonmukaisempaa ja ennen kaikkea minulla on mahdollisuus palkitsevampaan, hauskempaan ja optimaaliseen suoritukseen kisapäivänä. Johdonmukaisuus on menestyksen avain.

Polar opastaa kaikentasoisia urheilijoita ymmärtämään ja hyödyntämään sykkeenmittausta harjoittelussaan ja saavuttamaan tavoitteensa menestyksekkäästi. Polarin juoksuohjelmat antavat käyttäjän asettaa itselleen tavoitteen, jonka pohjalta ohjelma rakentaa henkilökohtaisen ja mukautuvan harjoitusohjelman. Ohjelma sisältää monipuolista sykepohjaista ohjausta, jota on helppo seurata lenkin aikana. Käyttäjät voivat ladata ilmaisen ja helppokäyttöisen harjoitussuunnitelman Polar-kelloihin kuten Polar M430, Polar A370 sekä Polar V800 ja saada reaaliaikaista sykeohjausta harjoituksen aikana. Ota henkilökohtainen ja mukautuva harjoitusohjelma käyttöön täältä.

Nähdäksesi lisää Polarin juoksudatan parhaita paloja, katso tämä blogipostaus.

Aiheet


Polar 
Vuonna 1977 perustettu Polar Electro kehitti ensimmäisen langattoman sykemittarin. Siitä lähtien Polar on ollut johtava sykemittareiden ja urheiluinstrumenttien valmistaja ihmisen fysiologian ja suorituskyvyn syvällisen ymmärryksen ansiosta. Läheinen yhteistyö urheiluinstituuttien ja alan muiden toimijoiden kanssa on tehnyt yrityksestä laajasti tunnetun edelläkävijän sykemittareiden sekä sykkeeseen perustuvien harjoitteluratkaisujen parissa.

Polar Electro Oy:n pääkonttori sijaitsee Kempeleessä. Yritys toimii kansainvälisesti yli 80 maassa ja sen tuotteita myydään yli 35 000 myyntipisteessä maailmanlaajuisesti. Polar Electro Finland Oy, Polar Electro Oy:n tytäryhtiö, tarjoaa asiakkailleen myynnin, markkinoinnin, jakelun ja jälkimarkkinoinnin tukea Suomessa. Polar Electro Finland Oy:n pääkonttori sijaitsee Espoossa.

Palkitut Polar-harjoitustietokoneet ovat markkinoiden suosituimpia ympäri maailmaa. Nähdäksesi kuinka tuotteemme ja palvelumme voivat auttaa sinua saavuttamaan harjoitustavoitteesi ja kuinka voit tehdä omasta kuntoilustasi menestystarinan, lue lisää www.polar.com/fi

Yhteyshenkilö/-t

Ville Uronen

Ville Uronen

Lehdistön yhteyshenkilö Smart Coaching Manager Tuote- ja sykeasiantuntija 040 5134670
Iia Liimatainen

Iia Liimatainen

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointikoordinaattori Markkinointi, media +358(0)40 6885 325
Irene Hernberg

Irene Hernberg

Lehdistön yhteyshenkilö Global PR Manager +358 40 6625 866

Julkaisuun liittyvää sisältöä:

Polar Electro on johtava sykemittareiden ja aktiivisuustuotteiden valmistaja

Vuonna 1977 perustettu Polar Electro kehitti ensimmäisen langattoman sykemittarin. Siitä lähtien Polar on ollut johtava sykemittareiden ja urheiluinstrumenttien valmistaja ihmisen fysiologian ja suorituskyvyn syvällisen ymmärryksen ansiosta. Läheinen yhteistyö urheiluinstituuttien ja alan muiden toimijoiden kanssa on tehnyt yrityksestä laajasti tunnetun edelläkävijän sykemittareiden sekä sykkeeseen perustuvien harjoitteluratkaisujen parissa.

Polar Electro Oy:n pääkonttori sijaitsee Kempeleessä. Yritys toimii kansainvälisesti yli 80 maassa ja sen tuotteita myydään yli 35 000 myyntipisteessä maailmanlaajuisesti. Polar Electro Finland Oy, Polar Electro Oy:n tytäryhtiö, tarjoaa asiakkailleen myynnin, markkinoinnin, jakelun ja jälkimarkkinoinnin tukea Suomessa. Polar Electro Finland Oy:n pääkonttori sijaitsee Espoossa.

Palkitut Polar-harjoitustietokoneet ovat markkinoiden suosituimpia ympäri maailmaa. Nähdäksesi kuinka tuotteemme ja palvelumme voivat auttaa sinua saavuttamaan harjoitustavoitteesi ja kuinka voit tehdä omasta kuntoilustasi menestystarinan, lue lisää www.polar.com/fi