Ohita
Polar Team Pro terävöittää huippujoukkueiden valmennuksen

Tiedote -

Polar Team Pro terävöittää huippujoukkueiden valmennuksen

Polar Electro, johtava sykkeenmittausjärjestelmien tarjoaja ammattilais- ja seurajoukkueille, on julkaissut uuden joukkuevalmennusratkaisun. Polar Team Pro -järjestelmä sisältää markkinoiden pienimmän all-in-one -sykesensorin, telakan sekä iPad -sovelluksen ja verkkopalvelun.

Täysin uudenlainen sensori yhdistää sykkeenmittauksen, liikesensorin ja GPS-teknologian. Polar Team Pro -sensori painaa vain 38 grammaa ja pysyy hyvin paikallaan silikonipistein vahvistetun pehmeän kiinnitysvyön ansiosta. Sensorin avulla valmentaja voi seurata iPadista reaaliaijassa syketietojen lisäksi pelaajien nopeutta, matkaa ja kiihtyvyyttä, myös juoksuperusteisissa sisälajeissa. Paikkatietojen avulla nähdään tarkasti miten pelaaja liikkuu eri puolilla kenttää.

Polar Team Pro -järjestelmä kulkee helposti mukana. IPad-sovellus näyttää tiedot 200 metrin säteellä hyödyntäen Bluetooth-teknologiaa ilman erillisiä tukiasemia. Järjestelmään kuuluu latausteline iPadille ja 20 sensorille, jossa tiedonsiirto, lataus ja päivitys tapahtuvat helposti kerralla, myös kenttäolosuhteissa. Päivitettävät sensorit ja sovellus pitävät järjestelmän ajantasalla vuosia eteenpäin.

Sovelluksessa ja verkkopalvelussa on monipuolisia analyysityökaluja, joista voi seurata pelaajien tärkeimpiä suorituskykyyn vaikuttavia tekijöitä. Reaaliaikainen seuranta tukee päätöksentekoa ja ohjausta harjoittelun aikana. Tiedot auttavat joukkueita ja valmentajia optiomimaan mm. harjoittelun ja levon suhdetta, saavuttamaan tavoitteensa ja ennaltaehkäisemään loukkaantumisia. Verkkopalvelu mahdollistaa pitkän ajan analyysin yksilöiden ja joukkueiden suorituksista ja kehittymisestä. Tiedot ja raportit voi helposti myös jakaa valmennustiimille ja joukkueelle.

Polar on toimittanut yli 10 vuoden ajan ratkaisuja korkeimman tason ammattilaisjoukkueille: 75% Englannin Valioliigajoukkueista ja Saksan Bundesliigan joukkueista luottavat Polariin. Ratkaisuja käytetään laajasti myös useiden muiden huippusarjojen joukkueissa, esim. NBA, NFL, NHL, KHL, Elitserien, Liiga.

"Meillä on pitkät perinteet joukkueurheilussa. Aikaisemmat Team ja Team2 -järjestelmät ovat vakiinnuttaneet Polarin aseman markkinoilla huippujoukkueiden parissa. Joukkueurheilun vaatimukset kasvavat koko ajan. Polar on yhdistänyt 40 vuoden kokemuksen fyysisestä tutkimuksesta teknologisiin innovaatiohin ja on räätälöinyt nämä paketiksi, joka vastaa huippujoukkuiden valmentajien tarpeisiin", sanoo Polarin koulutuspäällikkö Ville Uronen.

Suomessa ensimmäisten joukossa uudet laitteet ottavat käyttöönsä naisten ja miesten jalkapallomaajoukkueet, jotka pääsevät hyödyntämään järjestelmän antamia ainutlaatuisia tietoja valmistautuessaan tuleviin maaotteluihin.

Polar Team Pro -järjestelmään voidaan myös yhdistää myöhemmin joukkueharjoitusten ulkopuolella tehdyt harjoitus- ja aktiivisuustiedot käyttämällä Polarin uusimpia rannelaitteita, kuten Polar M400 ja V800. Tällöin on mahdollista seurata myös esimerkiksi pelaajien unen määrää ja laatua.

Polar Team Pro -järjestelmä on saatavilla toukokuun 2015 aikana. Järjestelmän käyttämiseen joukkue tarvitsee sensorit ja telakan sekä vuosilisenssin sovellukselle ja verkkopalvelulle. Järjestelmän hinta on 5,990 EUR (alv. 0%), sisältäen ensimmäisen vuoden lisenssin 10 joukkueelle/200 pelaajalle, tukiaseman ja 10 sensoria. Tilaus jatkuu automaattisesti tilauskauden lopussa. Verkkopalvelun lisenssi maksaa jatkossa 1990 EUR (alv 0%)/ vuosi ja yksittäinen sensori maksaa 290 EUR (alv 0%).

Lisätietoja:

www.polar.com/en/teampro

Video: tuote käytössä huippujoukkueella

Video: järjestelmän helppo käyttöönotto

Kuvia

Ville Uronen

Koulutuspäällikkö

040 5134670

ville.uronen(at)polar.com

Team Pro -sensori

 • 38 g, silikonivahvisteinen pehmeä kiinnitysvyö
 • 200m kantama (puskurimuisti kantaman ulkopuolella olevan tiedon paikkaamiseksi)
 • Syke, GPS, kiihtyvyysanturi
 • Akku 10 tuntia harjoitusta, 72 tunnin harjoitustiedon muisti
 • Juoksunopeutta, matkaa, kiihdyksiä, hidastuksia, myös sisällä
 • Sprintit (maksimikiihdytysten määrä)
 • Askeltiheys, matka eri nopeusalueilla
 • Syke, sykevälivaihtelu (R-R) ja sykealueet
 • Kalorit
 • Paikkatiedot (GPS koordinaatit, ulkona)
 • Harjoituskuormitus ja palautumisaika

Team Pro -sovellus ja verkkopalavelu

 • Reaaliaikainen seuranta, jopa 60 pelaajaa
 • Mahdollisuus lisätä muistiinpanoja harjoituksen aikana
 • Välittömät yhteenvedot harjoituksen jälkeen
 • Kehittyneet analyysinäkymät yksityiskohtaiseen tietojen tarkasteluun ja vertailuun
 • Pelaajakohtainen Heat map – näkymä paikkatietojen analysointiin
 • Viikottainen harjoittelun yleisnäkymä ja harjoitushistoria
 • Pitkän aikavälin raportit
 • Pelaajien vertailu
 • Mahdollisuus seurata ja valmentaa useita joukkeita
 • Yksilöllinen ja turvallinen sisäänkirjautuminen
 • Tiedot voidaan tuoda esim. Exceliin

Linkit

Aiheet

Kategoriat


Polar 
Vuonna 1977 perustettu Polar Electro kehitti ensimmäisen langattoman sykemittarin. Siitä lähtien Polar on ollut johtava sykemittareiden ja urheiluinstrumenttien valmistaja ihmisen fysiologian ja suorituskyvyn syvällisen ymmärryksen ansiosta. Läheinen yhteistyö urheiluinstituuttien ja alan muiden toimijoiden kanssa on tehnyt yrityksestä laajasti tunnetun edelläkävijän sykemittareiden sekä sykkeeseen perustuvien harjoitteluratkaisujen parissa.
Polar Electro Oy:n pääkonttori sijaitsee Kempeleessä. Yritys toimii kansainvälisesti yli 80 maassa ja sen tuotteita myydään yli 35 000 myyntipisteessä maailmanlaajuisesti. Polar Electro Finland Oy, Polar Electro Oy:n tytäryhtiö, tarjoaa asiakkailleen myynnin, markkinoinnin, jakelun ja jälkimarkkinoinnin tukea Suomessa. Polar Electro Finland Oy:n pääkonttori sijaitsee Vantaalla.

Palkitut Polar-harjoitustietokoneet ovat markkinoiden suosituimpia ympäri maailmaa. Nähdäksesi kuinka tuotteemme ja palvelumme voivat auttaa sinua saavuttamaan harjoitustavoitteesi ja kuinka voit tehdä omasta kuntoilustasi menestystarinan, lue lisää www.polar.com/fi

Seuraa Polaria uutishuoneessa: www.mynewsdesk.com/fi/polar

Yhteyshenkilöt

Ville Uronen

Ville Uronen

Lehdistön yhteyshenkilö Smart Coaching Manager Tuote- ja sykeasiantuntija 040 5134670
Iia Liimatainen

Iia Liimatainen

Lehdistön yhteyshenkilö Nordic Content Specialist testilaitteet, tuotekuvat, markkinointimateriaalit +358(0)40 6885 325
Pauliina Sjölund

Pauliina Sjölund

Lehdistön yhteyshenkilö Director, PR & Social Media yritysasiat, haastattelupyynnöt +358 (0)40 900 3788

Polar Electro on johtava sykemittareiden ja aktiivisuustuotteiden valmistaja

Lähes viidenkymmenen vuoden ajan Polar on ollut puettavan urheiluteknologian edelläkävijä auttaen urheilijoita ja valmentajia saavuttamaan huippunsa. Polar kehitti maailman ensimmäisen kannettavan sykemittarin ja on siitä lähtien tarjonnut entistä monipuolisempia harjoitusratkaisuja huippu-urheilijoille, valmentajille ja aktiiviliikkujille. Polarin tuotteet ovat pysyneet vuosien ajan uskottuina harjoituskumppaneina tarkkuutensa, luotettavuutensa ja erinomaisen käytettävyytensä ansiosta. Yrityksen palkittu tuotevalikoima koostuu innovatiivisista puettavan urheiluteknologian ratkaisuista, jotka toimivat saumattomasti Polarin harjoitussovellusten ja pilvipalveluiden kanssa.

Polar Electro Oy:n pääkonttori sijaitsee Kempeleessä. Yritys toimii kansainvälisesti yli 80 maassa ja sen tuotteita myydään yli 35 000 myyntipisteessä maailmanlaajuisesti. Polar Electro Finland Oy, Polar Electro Oy:n tytäryhtiö, tarjoaa asiakkailleen myynnin, markkinoinnin, jakelun ja jälkimarkkinoinnin tukea Suomessa. Polar Electro Finland Oy:n pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Lue lisää www.polar.com/fi

Polar Electro Finland Oy
Bulevardi 46
00120 Helsinki
Suomi