Ohita
Polar GoFit -sovellus
Polar GoFit -sovellus

Tiedote -

Polar edistää päivittäin tuhansien koululaisten liikuntaa

Tutkimukset ovat osoittaneet, että liikunnalla voidaan tukea lapsen fyysistä, kognitiivista, psyykkistä, emotionaalista ja sosiaalista kehittymistä.

Elokuussa käyttöönotetussa uudessa valtakunnallisessa opetussuunnitelmassa on määritelty liikunnanopetuksen päätavoitteet uudelleen. Yksi näistä on liikunnallisen elämäntavan tukeminen.

Lisäksi pienten, alle 8-vuotiaiden lasten liikuntasuositukset päivitettiin syksyllä aikaisemmasta kahdesta tunnista kolmeen tuntiin. Liikunnan tulisi muodostua kevyestä liikunnasta, reippaasta ulkoilusta ja erittäin vauhdikkaasta fyysisestä aktiivisuudesta. Yli tunnin istumajaksoja tulisi välttää ja paikallaoloaikoja tauottaa.

Tutkimusten mukaan vain noin 15% yläkolululaisista liikkuu ikäryhmänsä tavoitteiden mukaisesti vähintään tunnin päivässä. Polarin lapsille ja nuorille suunnattujen Active-aktiivisuusmittareiden käyttöönottoa seuranneen kuukauden aikana yläkoululaisten keskiarvo on usein noussut jopa 1,5 tuntiin reipasta liikuntaa päivässä. Tavoitteena onkin, että mittarin avulla omaksutaan tekemään aktiivisen elämäntavan pieniä valintoja, eli kuljetaan koulumatkoja jalan tai pyörällä ja lisätään liikkumista myös koulupäivän sisällä ja vapaa-aikana.

Suomalainen Polar Electro on toiminut tiiviissä yhteistyössä koulujen, oppilaitosten ja päiväkotien kanssa jo yli kymmenen vuotta. Polar Education –tuoteperheen aktiivisuus- ja sykemittareiden avulla opettajat ja kasvattajat voivat konkreettisesti tarjota entistä yksilöllisempää opetusta ja tämän päivän oppilaita luonnollisesti teknologia kiinnostaa – myös liikunnassa.

Lappeenrannan Kimpisen koululle hankittiin Polar A300 -mittarit ja Polargofit.com-verkkopalvelu. Mittarin avulla voidaan seurata oppilaiden fyysistä aktiivisuutta ja sykkeitä. Nykyaikainen mittari synkronoi tiedot vaikka oppilaan omaan puhelimeen ja mittariin saa näkyviin myös älykkäät ilmoitukset puheluista ja sovelluksista, joka on tietysti paljon viestitteleville oppilaille mukava asia. Opettaja Pia Bryggare on innoissaan uusista laitteista: ”Meillä Kimpisen koululla halutaan edistää oppilaiden liikuntaa mahdollisimman monipuolisesti. Uskomme mittareiden motivoivan erityisesti niitä oppilaita, jotka muuten liikkuisivat vähiten. Samalla myös paljon liikkuvat ja urheilua harrastavat oppilaat oppivat paremmin kuuntelemaan omaa kehoaan ja tekemään harjoituksen oikeilla tehoilla.”

Opetussuunnitelman tavoitteena on myös liikuntaan liittyvät positiiviset kokemukset. Aiemman yksittäisiin liikuntalajeihin keskittyvän opetuksen sijaan liikunnallista elämäntapaa opetetaan eri ominaisuuksien, kuten esimerkiksi kestävyyden kehittämisen kautta. Polar Go Fit –iPad-sovellus mahdollistaa oppilaiden sykkeiden reaaliaikaisen tarkkailun iPadilta. ”Liikunnanopettaja on kovan haasteen edessä, kun jokaiselle oppilaalle pitää tarjota myös kuormitukseltaan sopivaa liikuntaa. Livesykeseurannan avulla opettajan on helppo säädellä oppilaiden rasitusta yksilöllisesti ja ohjeistaa oppilaita liikkumaan halutulla teholla. Näin oppilaat oppivat konkreettisesti miten erityyppiset liikuntamuodot kuormittavat ja saavat verkkopalvelusta myös sanalllisen palautteen siitä, millainen tunti oli fysiologiselta vaikutukseltaan”, toteaa Ville Uronen Polarilta.

Lisätietoja

Ville Uronen
Smart Coaching Manager
040 5134670
ville.uronen(at)polar.com

Uusi opetussuunnitelma: http://www.oph.fi/ops2016

Varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset: http://www.minedu.fi/OPM/Julkaisut/2016/Iloa_leikkia.html

Tieteelliset perusteet varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suosituksille: https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/75406/OKM22.pdf?sequence=1

Liikunta ja oppiminen: http://www.oph.fi/julkaisut/2012/liikunta_ja_oppiminen

Suomen tilannekatsaus 2014 ja kansainvälinen vertailu: http://www.liikkuvakoulu.fi/materiaalit/tutkimukset

Polarin tutkimuksia: https://www.polar.com/en/about_polar/who_we_are/research_index?cat=12

Video Polar Education käytössä: https://www.youtube.com/watch?v=RrD5NxkemR8&list=PLkSlTQOtDpKia4wMJYXHfTkN2kKfDpyEO&index=1

Polar liikuntakasvatus: https://www.polar.com/fi/b2b_tuotteet/liikuntakasvatus

Linkit

Aiheet

Kategoriat


Polar 
Vuonna 1977 perustettu Polar Electro kehitti ensimmäisen langattoman sykemittarin. Siitä lähtien Polar on ollut johtava sykemittareiden ja urheiluinstrumenttien valmistaja ihmisen fysiologian ja suorituskyvyn syvällisen ymmärryksen ansiosta. Läheinen yhteistyö urheiluinstituuttien ja alan muiden toimijoiden kanssa on tehnyt yrityksestä laajasti tunnetun edelläkävijän sykemittareiden sekä sykkeeseen perustuvien harjoitteluratkaisujen parissa.
Polar Electro Oy:n pääkonttori sijaitsee Kempeleessä. Yritys toimii kansainvälisesti yli 80 maassa ja sen tuotteita myydään yli 35 000 myyntipisteessä maailmanlaajuisesti. Polar Electro Finland Oy, Polar Electro Oy:n tytäryhtiö, tarjoaa asiakkailleen myynnin, markkinoinnin, jakelun ja jälkimarkkinoinnin tukea Suomessa. Polar Electro Finland Oy:n pääkonttori sijaitsee Espoossa.

Palkitut Polar-harjoitustietokoneet ovat markkinoiden suosituimpia ympäri maailmaa. Nähdäksesi kuinka tuotteemme ja palvelumme voivat auttaa sinua saavuttamaan harjoitustavoitteesi ja kuinka voit tehdä omasta kuntoilustasi menestystarinan, lue lisää www.polar.com/fi

Polar Electro on johtava sykemittareiden ja aktiivisuustuotteiden valmistaja

Lähes viidenkymmenen vuoden ajan Polar on ollut puettavan urheiluteknologian edelläkävijä auttaen urheilijoita ja valmentajia saavuttamaan huippunsa. Polar kehitti maailman ensimmäisen kannettavan sykemittarin ja on siitä lähtien tarjonnut entistä monipuolisempia harjoitusratkaisuja huippu-urheilijoille, valmentajille ja aktiiviliikkujille. Polarin tuotteet ovat pysyneet vuosien ajan uskottuina harjoituskumppaneina tarkkuutensa, luotettavuutensa ja erinomaisen käytettävyytensä ansiosta. Yrityksen palkittu tuotevalikoima koostuu innovatiivisista puettavan urheiluteknologian ratkaisuista, jotka toimivat saumattomasti Polarin harjoitussovellusten ja pilvipalveluiden kanssa.

Polar Electro Oy:n pääkonttori sijaitsee Kempeleessä. Yritys toimii kansainvälisesti yli 80 maassa ja sen tuotteita myydään yli 35 000 myyntipisteessä maailmanlaajuisesti. Polar Electro Finland Oy, Polar Electro Oy:n tytäryhtiö, tarjoaa asiakkailleen myynnin, markkinoinnin, jakelun ja jälkimarkkinoinnin tukea Suomessa. Polar Electro Finland Oy:n pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Lue lisää www.polar.com/fi

Polar Electro Finland Oy

Bulevardi 46
00120 Helsinki
Suomi