Ohita
Polarin teknologia apuna liikuntakasvatuksessa

Uutinen -

Polarin teknologia apuna liikuntakasvatuksessa

Lasten ja nuorten olisi hyvä liikkua vähintään tunti päivässä. Liikkuminen on tärkeää lapsen motoristen taitojen ja hermoston kehittymisen kannalta. Liikunta kehittää myös lihasvoimaa ja oppimiskykyä*.

Esimerkiksi nuorilla istuminen koulussa, tietokonepelien pelaaminen ja tv:n katsominen passivoittavat ison osan päivästä. Kaikilla nuorilla ei ole urheiluharrastuksia, mutta kaikki voivat kuitenkin innostua liikkumisesta arjen lomassa.

Nykyteknologiaa ei myöskään voi täysin ohittaa, sillä se tarjoaa monia helpotuksia arjen askareisiin, eivätkä nettinatiivit ymmärrä, miksi kaikki datailu pitäisi kieltääkään.

Polar on tuonut koulumaailmaan uudenlaisen lähestymistavan, jossa yhdistyvät teknologia ja fyysinen aktiivisuus. Opettaja voi hyödyntää iPadia opettaessaan liikuntaa ja optimoida jokaisen oppilaan liikuntatavoitteet yksilöllisesti kunto huomioon ottaen. Näin vain parhaat urheilijalupaukset eivät enää yksin erotu massasta vaan jokaista oppilasta voidaan kannustaa oman tasonsa mukaisesti liikkumaan ilman, että oppilas viedään äärirajoilleen, jolloin liikunta voi tuntua turhan raskaalta. Polar Active –aktiivisuusmittareiden avulla opetellaan elämään aktiivisemmin, sillä laite kertoo yksityiskohtaisesti kuinka paljon esimerkiksi eritehoista liikettä ja istumista päivän mittaan kertyy.

Esimerkkejä teknologian yhdistämisestä liikuntakasvatukseen löytyy ympäri Suomea. Näissä kouluissa Polar-laitteet on otettu käyttöön sekä liikuntatunneilla että yleisen aktiivisuuden muistuttajana. Kouluissa on koettu suuria onnistumisen tunteita ja jopa saatu syrjäytymisvaarassa olevien koululaisten itsetuntoa kohotettua ja saatua heidät innostumaan liikkumisesta pelkän pelaamisen sijaan.

"Tietokoneella oli muutakin kuin pelikäyttöä. [Järjestelmässä olevien palkinto-]kalojen tuunaaminen ja yhteinen tavoite kannusti myös vähän liikkuvia lapsia liikkumaan."

"Polar Gofit-sovellus on tuonut uutta sisältöä koko koulun liikuntakulttuuriin. Alakoulun oppilaiden fyysinen aktiivisuus on lisääntynyt aktiivisuusmittareiden myötä. Kodin ja koulun yhteistyö oppilaan hyvinvoinnin parantamiseksi on saanut uutta sisältöä."

"Mittarit ovat lisänneet liikettä merkittävästi. Mittarit ovat tuoneet uutta potkua liikkumiseen esimerkiksi välitunnilla ja liikuntatunneilla."

"Teknologia on ollut hyvä kannustus- ja motivointiväline liikunnassa ja sen avulla oppilaiden liikkumisen määrä liikuntatuntien aikana on lisääntynyt."

"Mukavaa on ollut huomata, että erityisesti oppilaat, jotka eivät ihan huippukuntoisia olekaan, ovat saaneet [palkinto-]"kissamerkkejä" enemmän kuin oppilaat, jotka jotakin liikuntaa aktiivisesti harrastavat. 

Myös liikaa liikkuvien ja vähän syövien tyttöjen asenteita voidaan koittaa muuttaa:

"Nähdessään korkeita sykkeitä, tyttö pohti, voiko siihen vaikuttaa huonot ruokailutottumukset, alhaisella sykkeellä tapahtuvan liikunnan puuttuminen sekä unen vähyys, jonka jälkeen asiasta saatiin hyvää keskustelua."

Sykeseurantaa voisi ottaa mukaan jo junioriurheilussa entistä enemmän. Useissa lajeissa harjoittelu on varsin kovaa, mutta ilman mittaamista ei voida tietää kuinka koville urheilijat joutuvat. Mitatun tiedon avulla voidaan lepoaikoja ja kokonaiskuormitusta seurata yksilöllisesti ja faktoihin perustuen.

" Monille jo varsin tavoitteellisestikin harjoitteleville oppilaille sykkeen seuranta on ollut uusi asia."


Lue koulujen onnistumistarinoita: www.polar.com/fi/b2b_tuotteet/liikuntakasvatus/koulut

Lisätietoja tuotteista: www.polar.com/fi/b2b_tuotteet/liikuntakasvatus

Liikuntakasvatusesite: http://portfolio-web.ess.fi/www/Polar/Liikuntakasvatus

Opetushallituksen aktiivisuushanke: http://www.edu.fi/perusopetus/liikunta/teknologia_liikunnanopetuksessa

*Syväoja, Kantomaa, Laine, Jaakkola, Pyhältö & Tammelin 2012. Liikunta ja oppiminen.

Aiheet

Tunnisteet


Polar 

Yli neljänkymmenen vuoden ajan Polar on ollut puettavan urheiluteknologian edelläkävijä auttaen urheilijoita ja valmentajia saavuttamaan huippunsa. Polar kehitti maailman ensimmäisen kannettavan sykemittarin ja on siitä lähtien tarjonnut entistä monipuolisempia harjoitusratkaisuja huippu-urheilijoille, valmentajille ja aktiiviliikkujille. Polarin tuotteet ovat pysyneet vuosien ajan uskottuina harjoituskumppaneina tarkkuutensa, luotettavuutensa ja erinomaisen käytettävyytensä ansiosta. Yrityksen palkittu tuotevalikoima koostuu innovatiivisista puettavan urheiluteknologian ratkaisuista, jotka toimivat saumattomasti Polarin harjoitussovellusten ja pilvipalveluiden kanssa.

Polar Electro Oy:n pääkonttori sijaitsee Kempeleessä. Yritys toimii kansainvälisesti yli 80 maassa ja sen tuotteita myydään yli 35 000 myyntipisteessä maailmanlaajuisesti. Polar Electro Finland Oy, Polar Electro Oy:n tytäryhtiö, tarjoaa asiakkailleen myynnin, markkinoinnin, jakelun ja jälkimarkkinoinnin tukea Suomessa. Polar Electro Finland Oy:n pääkonttori sijaitsee Espoossa. Lue lisää www.polar.com/fi

Lehdistön yhteyshenkilöt

Ville Uronen

Ville Uronen

Lehdistön yhteyshenkilö Smart Coaching Manager Tuote- ja sykeasiantuntija 040 5134670
Iia Liimatainen

Iia Liimatainen

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointikoordinaattori Markkinointi, media +358(0)40 6885 325