Ohita
Polar M400 ja Alupron hyvinvointiprojekti

Uutinen -

Polar M400 ja Alupron hyvinvointiprojekti

Julkisivurakentaja Alupro on osana henkilöstön hyvinvointiprojektia antanut kaikille työntekijöilleen lahjaksi Polar M400 -sykemittarit kannustamaan arkiaktiivisuudessa ja liikunnassa.

Katso video Alupron hyvinvointiprojektista

Alupro on julkisivurakentaja, jolla on pitkät perinteet aina 1960-luvulle saakka. Arkkitehdeillä on visio ja Alupro toteuttaa sen.

"Toimitusvarmuus on meille kaikkein tärkein asia, niin on myös asikkaalle", kertoo toimitusjohtaja Vesa Samela. "Tämän päivän hektisessä yhteiskunnassa toimitusajat on puristettu ihan minimiin. Jotta me pystymme vastaamaan niihin vaatimuksiin, työntekijöiden fyysinen ja psyykkinen jaksaminen on yksi ihan avaintekijöistä."

"Alupro on pk-yritys, meitä on noin 50 henkilöä 10 eri maasta. Henkilökuntamme on meidän yrityksen tärkein voimavara", jatkaa Samela.

Yhtiönä Alupro panostaa työntekijöiden koulutukseen. Kaikki työntekijät osallistuvat Alupron fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin kehitykseen, niin tuotannon työntekijät kuin toimihenkilöt. Koska Alupro on julkisivurakentaja, työntekijöiltä vaaditaan myös hyvää fyysistä kuntoa, sillä se on yksi tärkeimpiä turvallisuustekijöitä.

"Meillä on kahdesta neljään kertaa vuodessa koulutuspäivä, jolloin aamupäivällä käydään yrityksen tiedon ja osaamisen kannalta merkittäviä asioita, mutta myös psyykkistä jaksamista. Iltapäivisin me halutaan pitää hauskaa", sanoo Samela.

"Tämän lisäksi etsimme tuotetta joka innostaisi meidän työntekijöitä arkiaktiivisuuteen myös muuna aikana. Päädyimme motivoivaan tekniseen laitteeseen."

Vuonna 2014 yritys antoi jokaiselle työntekijälle joululahjaksi Polarin M400-urheilukellon.

"Tosi hyvä laite, saatiin joululahjaksi ne ja sen jälkeen ei ole ollut oikeestaan päivää ettei olisi ollut kädessä kiinni. Tulee päivän mittaan katottua usean kerran, paljonko aktiivisuustaso on", kertoo Piia.

Polarin kello näyttää hyvin selvästi sen, paljonko arkiaktiivisuudesta vielä puuttuu. Aluprolla arkiaktiivisuuden lisääntyminen näkyy varsin erikoisilla tavoilla. Ihmiset haluavat työpöytiä, jotka nousevat. Yläkerrassa toimihenkilöt ovat luopuneet tuoleista kahvipöydän ympärillä ja muutama suunnittelija on ostanut jopa jumppapallon, minkä päällä he istuvat.

Polar M400 tarkkailee myös istumisen määrää. "Silloin tällöin kello muistuttaa, että nyt on istuttu kokouksessa liian kauan", kertoo Teemu.

Kelloa voi käyttää vapaa-ajalla myös urheillessa. Mika on käyttänyt kelloa ahkerasti. "Mulla on ollut useampi näitä mittareita ja tämä on paras mitä mulla on ollu. Mä harrastan urheilua ja sen yhteydessä on ollut tosi pätevä. Tulee faktatietoa, ei ole sellasta mutu-tuntumalla liikkumista."

Portugalista kotoisin oleva José seuraa myös arkiaktiivisuuden ja ravinnon merkitystä. "Mitä ikinä syönkin, täytyy minun polttaa se, ihan kuten autonkin. Jos syön liian paljon enkä liiku, lihon", naurahtaa José. " Tarkkailen siis vain itseäni varten, liikunko tarpeeksi."

Toimitusjohtaja Samela vetää yhteen hyvinvointiprojektin ydinajatuksen: "Meillä on yksi sääntö, mitä toistamme useassa tilanteessa: panosta itseesi sillä se on kaikki mitä sinulla on."

Katso video Alupron hyvinvointiprojektista

Lue lisää Aluprosta:www.alupro.com

Lue lisää Polar M400 -urheilukellosta: www.polarm400.com/fi/

Aiheet

Tunnisteet

Yhteyshenkilö/-t

Ville Uronen

Ville Uronen

Lehdistön yhteyshenkilö Smart Coaching Manager Tuote- ja sykeasiantuntija 040 5134670
Iia Liimatainen

Iia Liimatainen

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointikoordinaattori Markkinointi, media +358(0)40 6885 325