Ohita
Pienillä valinnoilla aktiivisuutta myös liikematkoille
Pienillä valinnoilla aktiivisuutta myös liikematkoille

Uutinen -

Liikematkaajan kannattaa pitää huolta aktiivisuudestaan myös matkoilla

Liikematkaajalle fyysisen kunnon ylläpitäminen ja arkiaktiivisuus voivat olla haasteellisia jo pitkien lentokoneessa istuttujen tuntien takia.

Istuminen on tuoreimpien tutkimustietojen mukaan itsenäinen terveyshaitta tupakoinnin ja huonon syömisen tapaan. Liiallisen istumisen haittoja ei siis edes reipas liikunta voi täysin kumota. Lennoilla olisi hyvä verrytellä vähintään nilkkoja ja jaloitella säännöllisesti. Kannattaakin hyödyntää monissa aktiivisuusrannekkeissa ja sykemittareissa olevaa ns. istumahälytystä, joka muistuttaa toimistotyöläistä jaloittelun tarpeellisuudesta.

Aktiivisuutta kokouksiin, liikettä lihaksiin

Muukin aktiivisuus unohtuu matkoilla helposti kiireen varjolla, mutta pienetkin valinnat tekevät pitkällä aikavälillä hyvää.

Heti hotelliin saapuessa kannattaa tehdäjotain fyysisesti aktiivista. Suorituksen ei tarvitse olla pitkä tai rankka. Jo puolen tunnin kuntosaliharjoitus, reipas kävelylenkki tai kevyt lihastreeni hotellihuoneessa antavat sopivan ärsykkeen, joka auttaa elimistöä palautumaan nopeammin matkan, työn ja jetlagin aiheuttamasta rasituksesta. Kuitenkin liian kova treeni voi viivästyttää nukahtamista eikä valmiiksi rasittunutta elimistöä kannata kuormittaa liiaksi.

Jos hotellissa ei ole kuntosalia tai kohteessa ei voi lähteä esimerkiksi kävelylle, kannattaa aktiivisuutta kerryttää työpäivän aikana valitsemalla portaat hissin sijaan tai seisomalla osan aikaa palavereissa. Seisomapalavereista voisikin pyrkiä tekemään osan uutta kokouskulttuuria yrityksessä. Seisoen ajatuskin kulkee paremmin!

Sovellukset apuna

Liikematkustajan kannattaa myös hyödyntää netissä olevia treenipalveluita tai erilaisia liikuntasovelluksia. Verkkosovelluksista voi löytää esimerkiksi muiden tallentamia juoksureittejä työmatkakaupungissa. Monissa sovelluksissa on eri tyyppisiä harjoitteita juoksuun, lihaskuntoon tai vaikkapa venyttelyyn, jota ei kannata unohtaa matkoillakaan. Pitkien lentojen jälkeen esimerkiksi pakara-, reisi- ja koukistajalihakset kaipaavat venyttelyä, samoin niska ja hartian seutu.

Asiantuntijana Polarin Smart Coaching Manager Ville Uronen

Tutustu esimerkiksi seuraaviin sovelluksiin:

Ilmainen mobiilisovellus harjoitteluun

Harjoitteita verkossa

Aiheet

Kategoriat

Polar Electro on johtava sykemittareiden ja aktiivisuustuotteiden valmistaja

Lähes viidenkymmenen vuoden ajan Polar on ollut puettavan urheiluteknologian edelläkävijä auttaen urheilijoita ja valmentajia saavuttamaan huippunsa. Polar kehitti maailman ensimmäisen kannettavan sykemittarin ja on siitä lähtien tarjonnut entistä monipuolisempia harjoitusratkaisuja huippu-urheilijoille, valmentajille ja aktiiviliikkujille. Polarin tuotteet ovat pysyneet vuosien ajan uskottuina harjoituskumppaneina tarkkuutensa, luotettavuutensa ja erinomaisen käytettävyytensä ansiosta. Yrityksen palkittu tuotevalikoima koostuu innovatiivisista puettavan urheiluteknologian ratkaisuista, jotka toimivat saumattomasti Polarin harjoitussovellusten ja pilvipalveluiden kanssa.

Polar Electro Oy:n pääkonttori sijaitsee Kempeleessä. Yritys toimii kansainvälisesti yli 80 maassa ja sen tuotteita myydään yli 35 000 myyntipisteessä maailmanlaajuisesti. Polar Electro Finland Oy, Polar Electro Oy:n tytäryhtiö, tarjoaa asiakkailleen myynnin, markkinoinnin, jakelun ja jälkimarkkinoinnin tukea Suomessa. Polar Electro Finland Oy:n pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Lue lisää www.polar.com/fi

Polar Electro Finland Oy

Bulevardi 46
00120 Helsinki
Suomi