Ohita
Pienillä valinnoilla aktiivisuutta myös liikematkoille
Pienillä valinnoilla aktiivisuutta myös liikematkoille

Uutinen -

Liikematkaajan kannattaa pitää huolta aktiivisuudestaan myös matkoilla

Liikematkaajalle fyysisen kunnon ylläpitäminen ja arkiaktiivisuus voivat olla haasteellisia jo pitkien lentokoneessa istuttujen tuntien takia.

Istuminen on tuoreimpien tutkimustietojen mukaan itsenäinen terveyshaitta tupakoinnin ja huonon syömisen tapaan. Liiallisen istumisen haittoja ei siis edes reipas liikunta voi täysin kumota. Lennoilla olisi hyvä verrytellä vähintään nilkkoja ja jaloitella säännöllisesti. Kannattaakin hyödyntää monissa aktiivisuusrannekkeissa ja sykemittareissa olevaa ns. istumahälytystä, joka muistuttaa toimistotyöläistä jaloittelun tarpeellisuudesta.

Aktiivisuutta kokouksiin, liikettä lihaksiin

Muukin aktiivisuus unohtuu matkoilla helposti kiireen varjolla, mutta pienetkin valinnat tekevät pitkällä aikavälillä hyvää.

Heti hotelliin saapuessa kannattaa tehdäjotain fyysisesti aktiivista. Suorituksen ei tarvitse olla pitkä tai rankka. Jo puolen tunnin kuntosaliharjoitus, reipas kävelylenkki tai kevyt lihastreeni hotellihuoneessa antavat sopivan ärsykkeen, joka auttaa elimistöä palautumaan nopeammin matkan, työn ja jetlagin aiheuttamasta rasituksesta. Kuitenkin liian kova treeni voi viivästyttää nukahtamista eikä valmiiksi rasittunutta elimistöä kannata kuormittaa liiaksi.

Jos hotellissa ei ole kuntosalia tai kohteessa ei voi lähteä esimerkiksi kävelylle, kannattaa aktiivisuutta kerryttää työpäivän aikana valitsemalla portaat hissin sijaan tai seisomalla osan aikaa palavereissa. Seisomapalavereista voisikin pyrkiä tekemään osan uutta kokouskulttuuria yrityksessä. Seisoen ajatuskin kulkee paremmin!

Sovellukset apuna

Liikematkustajan kannattaa myös hyödyntää netissä olevia treenipalveluita tai erilaisia liikuntasovelluksia. Verkkosovelluksista voi löytää esimerkiksi muiden tallentamia juoksureittejä työmatkakaupungissa. Monissa sovelluksissa on eri tyyppisiä harjoitteita juoksuun, lihaskuntoon tai vaikkapa venyttelyyn, jota ei kannata unohtaa matkoillakaan. Pitkien lentojen jälkeen esimerkiksi pakara-, reisi- ja koukistajalihakset kaipaavat venyttelyä, samoin niska ja hartian seutu.

Asiantuntijana Polarin Smart Coaching Manager Ville Uronen

Tutustu esimerkiksi seuraaviin sovelluksiin:

Ilmainen mobiilisovellus harjoitteluun

Harjoitteita verkossa

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilö/-t

Ville Uronen

Ville Uronen

Lehdistön yhteyshenkilö Smart Coaching Manager Tuote- ja sykeasiantuntija 040 5134670
Iia Liimatainen

Iia Liimatainen

Lehdistön yhteyshenkilö Nordic Content Specialist testilaitteet, tuotekuvat, markkinointimateriaalit +358(0)40 6885 325
Pauliina Sjölund

Pauliina Sjölund

Lehdistön yhteyshenkilö PR & Communications Manager yritysasiat, haastattelupyynnöt +358 (0)40 900 3788

Polar Electro on johtava sykemittareiden ja aktiivisuustuotteiden valmistaja

Vuonna 1977 perustettu Polar Electro kehitti ensimmäisen langattoman sykemittarin. Siitä lähtien Polar on ollut johtava sykemittareiden ja urheiluinstrumenttien valmistaja ihmisen fysiologian ja suorituskyvyn syvällisen ymmärryksen ansiosta. Läheinen yhteistyö urheiluinstituuttien ja alan muiden toimijoiden kanssa on tehnyt yrityksestä laajasti tunnetun edelläkävijän sykemittareiden sekä sykkeeseen perustuvien harjoitteluratkaisujen parissa.

Polar Electro Oy:n pääkonttori sijaitsee Kempeleessä. Yritys toimii kansainvälisesti yli 80 maassa ja sen tuotteita myydään yli 35 000 myyntipisteessä maailmanlaajuisesti. Polar Electro Finland Oy, Polar Electro Oy:n tytäryhtiö, tarjoaa asiakkailleen myynnin, markkinoinnin, jakelun ja jälkimarkkinoinnin tukea Suomessa. Polar Electro Finland Oy:n pääkonttori sijaitsee Espoossa.

Palkitut Polar-harjoitustietokoneet ovat markkinoiden suosituimpia ympäri maailmaa. Nähdäksesi kuinka tuotteemme ja palvelumme voivat auttaa sinua saavuttamaan harjoitustavoitteesi ja kuinka voit tehdä omasta kuntoilustasi menestystarinan, lue lisää www.polar.com/fi

Polar Electro Finland Oy
Bulevardi 46
00120 Helsinki
Suomi