Ohita
Esittelyssä Polar V800 ja Polar V650 sekä sykepohjainen harjoittelu huippu-urheilussa

Uutinen -

Esittelyssä Polar V800 ja Polar V650 sekä sykepohjainen harjoittelu huippu-urheilussa

Polar järjesti 3.3.2014 uusien V-sarjan tuotteiden lanseeraustilaisuuden medialle Urheilumuseossa, Helsingissä. Esittelyssä olivat Polar V800 harjoitustietokone ja Polar V650 pyöräilytietokone.

Tilaisuudessa olivat vierailevina tähtinä ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen ja hiihtäjä Kerttu Niskanen. He kertoivat, miten hyödyntävät sykepohjaista harjoittelua.

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen käyttää sykemittaria jatkuvasti. Tärkeintä käytössä on, että mittari kerää helposti kaiken tiedon. Kilpailutilanteessa Kaisa ei seuraa mittaria, mutta jälkeenpäin kilpailusuorituksia voi arvioida ja verrata keskenään.
Syke on erityisen tärkeässä roolissa ampumapaikalla, jolloin syke ei saa laskea liian alas, koska silloin se tuntuu voimakkaammin, mutta ei myöskään saa olla nouseva. "Sykekäyrän on oltava laskeva, 165-170 olisi hyvä", sanoo Kaisa.  
Päivittäisessä peruskestävyysharjoittelussa harjoittelussa Kaisa kertoo olevansa enemmän fiilispohjainen harjoittelija. Vauhtikestävyys- ja maksimialueenharjoittelussa sekä leirien jälkeen käytetään yleensä enemmän aikaa analysointiin. Bonuksena mittareiden avulla voi nykyään seurata myös hiihdettyjä kilometrejä.
Yleensä oma fiilis vastaa sykemittarin lukuja, mutta esimerkiksi huonosti nukuttu yö, sohjoinen keli, alla oleva rasitus leirin lopussa tai jännitys voivat vaikuttaa siihen, että lukema onkin eri kuin fiilis. Kaisalla maksimisyke on 183, mutta myös 180 on jo tosi hyvä.

Hiihtäjä Kerttu Niskanen käyttää sykemittaria päivittäin, paitsi kisoissa, koska ei ole siihen tottunut. Harjoituksista erityisesti kovemmissa treeneissä sykkeen seuraaminen on tärkeää.
"Fiilis on tärkein harjoittelussa eikä mittari ole välttämötän kaikkein hiljaisimmilla lenkeillä, mutta kun siihen on tottunut, ei se huonoakaan tee", kertoo Kerttu. 
Yleensä fiilis on sama kun mitä sykemittari kertoo, mutta ei kuitenkaan ihan aina. Jos on tulossa sairaaksi, sen huomaa aika hyvin sykkeestä.
Kerttu sanoo touhuavansa lepopäivinäkin yllättävän paljon ja onkin mielenkiintoista seurata, kertooko uusi mittari karua faktaa, että voisi joskus ottaa vähän iisimminkin. Kertun maksimisyke on 200 päivittäisestä vireestä riippuen, aerobinen kynnys 160-165 ja anaerobinen kynnys 180-185.

Tilaisuudessa Polarin kouluttaja Ville Uronen esitteli uudet tuotteet. Polarin Performance Coaching Manager ja hiihtovalmentaja Toni Roponen puolestaan kertoi kuinka Polar kehittää tuotteita yhteistyössä huippu-urheilijoiden kanssa sekä esitteli Polar Flow-palvelua Olympialaisissa kerätyn tiedon valossa. Esimerkkinä käytiin läpi 30 kilometrin hiihto sekä rasitusta ja palautumisen tasoa.

Lisätietoa tuotteista
Polar V800: www.polarv800.com
Polar V650: www.polarv650.com


Linkit

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Ville Uronen

Ville Uronen

Lehdistön yhteyshenkilö Smart Coaching Manager Tuote- ja sykeasiantuntija 040 5134670
Iia Liimatainen

Iia Liimatainen

Lehdistön yhteyshenkilö Nordic Content Specialist testilaitteet, tuotekuvat, markkinointimateriaalit +358(0)40 6885 325
Pauliina Sjölund

Pauliina Sjölund

Lehdistön yhteyshenkilö Director, PR & Social Media yritysasiat, haastattelupyynnöt +358 (0)40 900 3788

Polar Electro on johtava sykemittareiden ja aktiivisuustuotteiden valmistaja

Lähes viidenkymmenen vuoden ajan Polar on ollut puettavan urheiluteknologian edelläkävijä auttaen urheilijoita ja valmentajia saavuttamaan huippunsa. Polar kehitti maailman ensimmäisen kannettavan sykemittarin ja on siitä lähtien tarjonnut entistä monipuolisempia harjoitusratkaisuja huippu-urheilijoille, valmentajille ja aktiiviliikkujille. Polarin tuotteet ovat pysyneet vuosien ajan uskottuina harjoituskumppaneina tarkkuutensa, luotettavuutensa ja erinomaisen käytettävyytensä ansiosta. Yrityksen palkittu tuotevalikoima koostuu innovatiivisista puettavan urheiluteknologian ratkaisuista, jotka toimivat saumattomasti Polarin harjoitussovellusten ja pilvipalveluiden kanssa.

Polar Electro Oy:n pääkonttori sijaitsee Kempeleessä. Yritys toimii kansainvälisesti yli 80 maassa ja sen tuotteita myydään yli 35 000 myyntipisteessä maailmanlaajuisesti. Polar Electro Finland Oy, Polar Electro Oy:n tytäryhtiö, tarjoaa asiakkailleen myynnin, markkinoinnin, jakelun ja jälkimarkkinoinnin tukea Suomessa. Polar Electro Finland Oy:n pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Lue lisää www.polar.com/fi

Polar Electro Finland Oy
Bulevardi 46
00120 Helsinki
Suomi