Seuraa Polar Electro Finland Oy

Taekwondo-urheilija Jenna Partanen matkalla kohti Rion Olympiakarsintoja

Uutinen   •   Tammi 05, 2016 12:00 EET

Taekwondo-urheilija Jenna Partanen

Jenna Partanen on urheillut pienestä asti paljon ja harrastanut eri lajeja, mm. jalkapalloa Hongassa, salibandya, uimista ja yleisurheilua. 16-vuotiaana Jenna kuitenkin teki valinnan lajien välillä ja keskittyi siitä lähtien ainoastaan taekwondoon. Urheilijana Jenna on ahkera, tunnollinen ja innostunut kehittymään.

Nyt 20-vuotiaana, Jenna on saavuttanut taekwondossa EM-pronssia alle 21-vuotiaiden sarjassa ja hän on moninkertainen aikuisten ja nuorten SM-mestari.

Jennan seura on Taekwondourheilijat 2011 ja valmentajina toimivat henkilökohtainen valmentaja Teemu Heino sekä Espanjassa asuva olympiavalmentaja Jesus Ramal. Jenna muutti 2015 Madridiin harjoittelemaan Jesus Ramalin salille, valmistautuakseen tammikuussa 2016 pidettäviin Olympiakarsintoihin. Madridissa Jennalla on mahdollisuus harjoitteluun monipuolisesti erilaisten harjoitusvastustajien kanssa. Treenaamisen lisäksi Jenna on oppinut espanjaa, sillä salilla englanninkieltä ei juurikaan puhuta.

Polar M400 apuna valmennuksessa

Valmennuksessa Jennalla on apuna Polar M400 -sykemittari ja salitreeneissä valmentaja käyttää myös Polar Team app -sovellusta. "Käytän M400 sykemittaria, joka toimivuuden lisäksi on minusta kaunis pitää myös vapaa-ajalla. Sykemittarista minä ja varsinkin valmentajani seuraa aktiivisesti harjoituksissa sykettäni. Näin pystytään kaikessa lajiharjoittelussani, mutta eritoten sparreissa ja intervalliharjoittelussa katsomaan oikea palautumisaika ennen seuraavaa harjoitetta. Perustreeneissä, jossa on myös juoksua, M400:n avulla voin seurata samalla syketasojani. Valmentajani saa minusta M400:n avulla enemmän ja tarkempaa tietoa voinnistani, mikä auttaa häntä rakentamaan vielä yksilöllisemmät harjoitukset jokaiselle päivälle," kertoo Jenna harjoittelustaan.

Jennalle M400 on tärkeä työkalu, jonka avulla Jenna on oppinut enemmän siitä, miltä tietty syketaso tuntuu kehossa. Polar M400:ssa on myös aktiivisuusranneke mukana ja se muistuttaa, että olisi aika liikkua. "Se toimii erinomaisesti lukiessani tai vaikka tv:tä katsoessa," Jenna naurahtaa. Välillä kyllä on käynyt niin, että laitteessa näkyy päivän kiintiöliikkumisen ylittyminen jo puoliltapäivin ennen iltatreenejä.

Polar toivottaa onnea Jennalle karsintoihin!

Jennan harjoittelua ja kuulumisia voi seurata:
Instagram: jenspatkd
Facebook: Jenna Partanen (urheilija/ taekwondo athlete)
Twitter: @PartanenJenna