Seuraa Polar Electro Finland Oy

Polar-kello motivoi liikkeelle

Uutinen   •   Maalis 24, 2017 15:34 EET

Rannesykkeenmittauksen ansiosta treenin aloittaminen on vaivatonta eikä erillistä sykevyötä tarvita.

Lappeenrantalainen palomestari Heikki Liimatainen hankki puoli vuotta sitten Polarin M600-älykellon, jonka monipuolisiin ominaisuuksiin hän on ollut erittäin tyytyväinen. Kello on selvästi lisännyt hänen päivittäistä aktiivisuuttaan ja saanut myös aikaan pieniä muutoksia arkeen.

Katso Heikin haastattelu

Palomestarina työskentelevä 57-vuotias Heikki Liimatainen otti puolisen vuotta sitten käyttöönsä Polar M600-älykellon, joka on hänen ranteessaan käytännössä vuorokauden ympäri.

– Kello on minulla mukana ihan normaalissa arkitoiminnassa ja liikunnassa. Kävelen aamuisin töihin, jolloin alan mittailla suoritusta. Päivän mittaan tarkkailen askeleita työssä ja vapaa-ajalla. Illalla salilla otan lämmittelyt ja voimaharjoittelut omina liikuntaprofiileinaan, Liimatainen luettelee.

Muuta kuin perinteinen urheilukello

Polar M600 eroaa muista Polarin tuotteista sillä, että se on urheilukellon lisäksi myös älykello.

– Kellon älyominaisuuksien ansioista voin esimerkiksi lukea Whatsapp-viestit ja sähköpostit suoraan kellosta ja voin vastata niihin pikaviesteillä. Voin myös vastata saapuviin puheluihin suoraan rannelaitteesta, mikäli minulla on bluetooth-kuulokkeet korvillani.

Bluetooth-kuulokkeiden avulla on myös mahdollista kuunnella musiikkia suoraan kellosta.

– Voin jättää salille menessäni kännykän pukukoppiin, koska itse kelloon voi ladata musiikkia. Voin myös treenin aikana vaihtaa kappaleita ja äänenvoimakkuutta suoraan kellon ruudulta.

Vaikka älykellosovellukset ovat Liimataiselle tärkeitä, ahkerimmassa käytössä ovat kellon urheiluominaisuudet.

– Rannesykkeen mittauksen ansiosta voin vain kiristää rannekkeen ja aloittaa treenin vaivattomasti ilman erillistä sykevyötä. Seuraan myös tiiviisti treenieni kestoja ja tehoja sekä päivän mittaan kertyviä askeleita, aktiivisuustasoja ja kalorien kulutusta.Nämä kaikki näkyvät erittäin kätevästi suoraan ranteesta, Liimatainen kuvailee.

Flow-sovellus toimii myös treenipäiväkirjana

Liimatainen seuraa nukkumistaan ja tekee yhteenvetoja treeneistään ja päivien aktiivisuudesta Flow-sovelluksen avulla.

– Näen sovelluksesta, mihin aikaan olen nukkunut sekä sen, kuinka suuri osa unesta on levollista ja levotonta. Kaikki treenini ja aktiivisuuteni kirjautuvat sinne automaattisesti muistiin, joten se toimiikin myös ikään kuin treenipäiväkirjana, josta omaa edistymistä on helppo seurata.

Kello on Liimataisen mukaan selkeästi lisännyt hänen aktiivisuuttaan. Askeltavoite on saanut Liimataisen tekemään pieniä muutoksia arkeensa.

– Tällä hetkellä esimerkiksi tulostan toiseen huoneeseen. Kotona pöytää kattaessani tai korjatessani kuljetan tavaroita yksi kerrallaan. Jos töissä unohdun tietokoneen ääreen, kello surisee 50 minuutin kohdalla ja kävelen vaikka hörppäämään vettä. Kotona televisiota katsellessani nousen kaikilla mainostauoilla ylös ja keksin jotain pientä tekemistä, Liimatainen listaa.

Kellolla on ollut vaikutuksia Liimataisen oloon.

– Liikunta vaikuttaa hyvinvointiin ja henkiseen oloon. Tämä motivoi minua lähtemään liikkeelle ja minulla on paljon terveempi olo. Tästä on tullut osa ihan jokapäiväistä arkeani, Liimatainen summaa.