Ohita
Giro d'Espoo 2015: Team Polarin 12- ja 15- vuotiaat Oskari ja Otto huippuvauhdissa 111km kisassa

Uutinen -

Giro d'Espoo 2015: Team Polarin 12- ja 15- vuotiaat Oskari ja Otto huippuvauhdissa 111km kisassa

Joukkueen esittely

Oskari Kolehmainen 12 vuotta, toinen kerta Girolla. Kilpailee CCH:ssa (Cycle Club Helsinki)
Otto Kolehmainen 15 vuotta, toinen kerta Girolla. Kilpailee CCH:ssa (Cycle Club Helsinki)
Olli Kolehmainen 48 vuotta, kolmas kerta Girolla. Pyöräilee kuntoilumielessä ja ajaa poikien kanssa yhteislenkkejä
Johanna Kolehmainen 45 vuotta, kolmas kerta Girolla. On jo tippunut poikien vauhdista, ajaa omia lenkkejä ja ratsastaa

Valmistautuminen ja harjoittelu ennen kilpailua

Talviharjoittelu meni suunnitelmien mukaan. Talvella miehet ajavat jonkin verran Myllypuron liikuntamyllyssä ratapyörillä ja watt-bikeilla. Kotona harjoittelu tehdään rullilla TV:tä katsoen. Olimme koko perhe myös koulujen hiihtolomaviikon Gran Canarian Mas Palomasissa. Otto luisteli talvella kolmisen kertaa viikossa Helsingin Luistinkiitäjien harjoituksissa.

Ulkopyöräilykausi alkoi tänä vuonna Suomessa aika aikaisin, joten kilometrejä ehti kertyä ihan kiitettävästi ennen Giro d’Espoota.

Pojille hankittiin sykemittarit ensisijaisesti sen vuoksi, että voimme seurata palautumisen tilaa. Treenien lisäksi pojat höntsäilevät aika paljon: pelaavat korttelilätkää, hyppivät trampalla, skeittaavat, kiipeilevät puissa ja softaavat. Kello on ranteessa koko ajan, jotta yleinen aktiivisuustaso myös tallentuu. Tällä tavalla myös vanhemmat pysyvät kartalla kehon yleisestä rasitustilasta. Kun mittari näyttää punaista, pojatkin ymmärtävät, että nyt on pidettävä lepopäivä treenistä.

Varusteet kisassa

Pojilla Polar M400 -sykemittarit sekä pyörässä Polar CS500 -pyörämittari.
Ollilla Polar V800 -sykemittari ja Polar CS500 -pyörämittari.
Johannalla Polar RCX5 -sykemittari, jolla mitattiin myös vauhti ja matka.

Kaikilla miehillä hiilikuiturunkoiset maantiepyörät ja Johannalla alumiinirunkoinen maantiepyörä.

Ennen starttia sää oli epävakaista ja se aiheutti pientä päänvaivaa pukeutumisen suhteen. Lopulta pojat lähtivät matkaan lyhyillä ajovaatteilla sekä irtohihoilla ja lyhyillä irtolahkeilla. 

Kilpailupäivä

Sunnuntai 24.5.2015 klo 11.00

Kilpailupäivinä on aina pieni positiivinen jännitys.

Oskari: "Nämä Kuntoajotapahtumat jännittävät aina vähän vähemmän kuin oikea kisat, koska ajan ne aina isän kanssa. Isä toimii apukuskinani. Isän takana on mukava ajaa hyvässä tuulensuojassa peesissä. Isä on myös mekaanikkoni."

Otto: "Aamulla ei vielä jännittänyt kovasti, mutta lähtöviivalla Polarin M400 mittari näytti kuitenkin sykkeeksi jo 130."

Olli: "Viisi minuuttia ennen starttia alkoi toden totta jännittämään, kun Oskari huomasi, että hänen takarenkaansa oli tyhjentynyt odotellessamme lähtökarsinassa. Siinä vaiheessa tuli vipinää ranteisiin: Irrotin kummaltakin takakiekon ja laitoin oman ehjän kiekkoni Oskarin pyörään. Samalla tungin Oskarille pari geeliä taskuun siltä varalta, että en ehdikään itse starttaamaan ajoissa. Sen jälkeen vaihdoin Oskarin takakiekkoon sisäkumin, pumppasin sen ja laitoin paikalleen omaan pyörääni. Ehdin juuri ja juuri mukaan, koska sillä samalla sekunnilla tulikin lähtömerkki. Kiekkojen vaihtamisen yhteydessä tietenkin välityksetkin vaihtuivat. Eli Oskari ajoi aikuisten välityksillä ja minä ajoin kevyillä välityksillä. Ajosta tulikin siten itselleni tehokas kadenssiharjoitus."

Johanna: "Kyllä jännitti, omat pyörätreenini olivat jääneet talvella vähiin. Vielä starttipaikalla pohdin mihin retkivauhtiseen ryhmään menisin. Hetken mielijohteesta kuitenkin päätin mennä alkuperäissuunnittelemaani nopeampaan ryhmään."

Energian saanti

Energiat riittivät hyvin. Tankkaus aloitettiin jo edellisenä päivänä: lounaalla bataatti-broilerilaatikkoa ja illallisella pestopastaa. Kilpailuaamuisin syömme aina banaani-kaurapuuroa ja energiageelin.

Kisassa mukana meillä kaikilla oli pari pulloa juomaa sekä 3-4 isoa energiageeliä.

111km ajo

Otto: "Vauhti oli koko ajan kova, ja aika ajoin nykivää, kun kärki yritti tehdä irtiottoja. Suuressa porukassa ajaessa tuulinen keli ei kovasti häirinnyt, koska ajoin suurimman osan ajasta porukan keskellä. Koska tunnen omaksi vahvuudekseni mäkien kiipeämisen, sain parannettua sijoittautumistani pääjoukossa Jorvin jyrkässä mäessä."

Oskari: "Ajo meni ihan kivasti iskän peesissä. Alussa olin vähän huolissani isoista välityksistä, mutta ei se sitten haitannutkaan."

Olli: "Ryhmässä pitää olla jatkuvasti tarkkana huonojen tienpintojen vuoksi. Siksi pyrimme sijoittumaan heti vauhtiryhmämme vetäjien taakse. Viileästä kelistä johtuen juomaa ei tarvittu paljoakaan.

Koska olin juuri ennen lähtöä vaihtanut itselleni Oskarin takakiekon, olivat välitykseni myös todella kevyet. Sain siis ajosta varsinaisen kadenssiharjoituksen. Vanhat raajani eivät ole tottuneet näin nopeasti liikkumaan. Kun tulimme Vanhaa Turuntietä 50 km/h pystyin kevyillä välityksilläni polkemaan vain sykäyksittäin korkeasta kadenssista johtuen. En koe olevani mikään mäkimies, mutta näillä välityksillä odotin tulevia mäkiä innolla. Varsinkin nopeilla tieosuuksilla oli haasteellista pysyä joukon mukana."

Johanna: "Olin varustautunut ajamaan hitaassa ryhmässä leppoisan sunnuntailenkin. Kavereiden pienoisen maanittelun vuoksi vaihdoin pari minuuttia ennen starttia yhtä pykälää nopeampaan ryhmään. Ajo tuntui mahtavalta, ja kun pienellä porukalla erkanimme ohjatusta ryhmästä ensimmäisellä taukopaikalla, pääsin itsekin vetämään letkaa n. 6 km ajan." 

Kisan jälkeen

Kaikki olivat hyvin tyytyväisiä omiin suorituksiinsa. Onnistuneen ajon jälkeen fiilis on aina mahtava.

Oskari ja Otto

Miesten sarjassa oli lähes 800 osallistujaa ja naisten sarjassa 100. Sijoituksista voi syystäkin olla ylpeä:

Otto 28.

Oskari 86.

Olli 95.

Johanna 15.

Lukuja Polar-mittereista:

Keskisyke Kalorit Koko matkan
keskinopeus
(nettoajasta)
Palautumisen tila (Kaikilla
palkki nousi pitkälle
rasittuneen puolelle)
Otto 156 1935 36,8 Tasapainossa torstaina
Oskari 172 1423 35,5 Tasapainossa torstaina
Olli 145 2869 35,5 Tasapainossa torstaina
Johanna 135 2521 29,8 Valmis treenaamaan keskiviikkona

Näkymä Polar Flow -verkkopalvelusta, Oton pyöräily

Onnittelut hienosta ajosta koko Team Polarille!

Aiheet

Tunnisteet


Polar 

Yli neljänkymmenen vuoden ajan Polar on ollut puettavan urheiluteknologian edelläkävijä auttaen urheilijoita ja valmentajia saavuttamaan huippunsa. Polar kehitti maailman ensimmäisen kannettavan sykemittarin ja on siitä lähtien tarjonnut entistä monipuolisempia harjoitusratkaisuja huippu-urheilijoille, valmentajille ja aktiiviliikkujille. Polarin tuotteet ovat pysyneet vuosien ajan uskottuina harjoituskumppaneina tarkkuutensa, luotettavuutensa ja erinomaisen käytettävyytensä ansiosta. Yrityksen palkittu tuotevalikoima koostuu innovatiivisista puettavan urheiluteknologian ratkaisuista, jotka toimivat saumattomasti Polarin harjoitussovellusten ja pilvipalveluiden kanssa.

Polar Electro Oy:n pääkonttori sijaitsee Kempeleessä. Yritys toimii kansainvälisesti yli 80 maassa ja sen tuotteita myydään yli 35 000 myyntipisteessä maailmanlaajuisesti. Polar Electro Finland Oy, Polar Electro Oy:n tytäryhtiö, tarjoaa asiakkailleen myynnin, markkinoinnin, jakelun ja jälkimarkkinoinnin tukea Suomessa. Polar Electro Finland Oy:n pääkonttori sijaitsee Espoossa. Lue lisää www.polar.com/fi

Lehdistön yhteyshenkilöt

Ville Uronen

Ville Uronen

Lehdistön yhteyshenkilö Smart Coaching Manager 040 5134670
Iia Liimatainen

Iia Liimatainen

Lehdistön yhteyshenkilö Markkinointikoordinaattori +358(0)40 6885 325

Liitetyt materiaalit